Sis anys de presó per a un home que va tancar la dona al maleter del cotxe

Els fets vàren ocòrrer a prop d'una discoteca de Manresa. La sentència també recull altres maltractaments i robatòris.

Redacció
25 de maig del 2009
La secció vintena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys i mig de presó un home que va tancar durant dues hores la seva companya al maleter del cotxe mentre conduïa, a més de maltractar-la en diverses ocasions i robar-li diners.

En la sentència es considera David Martín López autor responsable d'un delicte de lesions, un altre de detenció il·legal, un tercer de robatori amb violència i dos delictes més de maltractament a la seva companya sentimental, María del Mar R.

El jutge declara provat que l'acusat va iniciar al gener de l'any passat una discussió amb la seva companya a prop d'una discoteca de Manresa, en el transcurs de la qual la va copejar repetidament i després la va ficar al maleter del seu cotxe, on la va tenir més de dues hores tancada mentre anava circulant.

Més tard, l'home la va acompanyar l'hospital per assegurar-se que la dona no presentava una denúncia sobre el veritable origen de les lesions, que van requerir el seu ingrés al centre mèdic durant tres dies.

Agressions repetides
Un mes després, David Martín López es va trobar per Manresa la seva companya i es va iniciar una nova discussió entre tots dos durant la qual la va agafar pel coll mentre li deia "o em pagues la gasolina o et mato". L'home va obligar María del Mar R., que anava amb les seves filles menors, a anar a un caixer d'una entitat d'estalvi per treure 50 euros que la dona li va lliurar per por que la tornés a agredir.

La sentència també relata que aquell mateix dia l'acusat es va dirigir al domicili de la víctima i que quan ella va baixar al carrer amb les seves filles la va començar a pegar, clavant-li cops de puny i agafant-la pel coll al mateix temps que li deia "ara vine al cotxe que tinc un ganivet esperant per a tu" i "gaudeix d'aquest cap de setmana que serà l'últim que veuràs". La dona va patir aquesta vegada lesions diverses a la cara i als braços, a més de dolor a diverses parts del cos, que van tardar 21 dies a curar.