La Festa Major de Salleles arriba plena de vitalitat aquest cap de setmana

La Gimkana Garrina va ser una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major de l'any passat
La Gimkana Garrina va ser una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major de l'any passat | Salelles
Aina Font Torra
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:03h
Com cada any, el segon cap de setmana de maig, Salelles es vesteix amb les millors gales per rebre la seva Festa Major, un esdeveniment marcat a les agendes de totes les persones que viuen al poble però també de tota aquella gent que té ganes de passar-s'ho bé i de gaudir de l'esperit d'unió i de gresca que s'hi respira.

El tret de sortida el donarà un sopar popular que se celebrarà aquest divendres 6 de maig a les deu del vespre, on tothom que hi vulgui prendre part haurà de portar un plat cuinat per compartir. Amb l'estómac ben ple, a dos quarts de dotze de la nit la vetllada seguirà amb un concert de la mà del popular cantant Natxo Tarrés acompanyat de la banda The Wireless (formada per Roger Farré, Alberd Oliva, Fernando Tejero i Dídac Fernández), que oferiran un repertori de peces versionades de Bob Marley i que transportaran, a tothom que hi assisteixi, a la Jamaica dels anys 70. Després d'això la festa seguirà amb la ja tradicional "Patxangalera", una discoteca a l'aire lliure on hi sonaran temes actuals però també hits de tots els temps.

Dissabte a les onze del matí se celebrarà la segona edició de la Gimkana Garrina, una prova esportiva per a tots els públics on els protagonistes principals seran el fang i els obstacles. Amb equips de dues persones, els participants -que hauran d'anar vestits amb roba i calçat vell- aniran superant diverses proves, com pujar una torre de bales de palla o arrossegar-se per un terra que serà de tot, menys net.

A les cinc de la tarda els més petits podran gaudir de jocs infantils i els més grans, d'una competició de tirada de bitlla catalana, que anirà seguida d'un berenar popular amb xocolata desfeta i d'un concurs de dibuix.

Al vespre, el ja tradicional Sopar de Festa amb pa, botifarra, fruita i vi del celler Fargas-Fargas, amb DO Pla de Bages. L'àpat tindrà un preu de 6 euros. Per acabar-ho de rematar, a dos quarts de dotze l'orquestra Gira-Sol amenitzarà la vetllada al ritme de txa-txa-txa, mambo, fox trot i merenge, entre molts altres estils que aniran sonant al llarg de la nit. Pels que no n'hagin tingut prou, després del concert podran tornar a gaudir de la "Patxangalera" i anar a dormir ben plans.

El darrer dia de Festa Major s'inaugurarà a dos quarts d'onze del matí posant l'accent al passat. I és que si l'any anterior es va dur a terme una exposició de material antic, enguany en comptes d'exposar-se es posarà en marxa. Així doncs, per exemple, es podrà veure com funcionava una màquina de batre de les d'abans o com eren i com s'utilitzaven els primers ordinadors que van aparèixer.

A la una del migdia la colla bastonera manresana Manrússia Van del Pal faran les delícies d'aquells amants de les tradicions i la cultura, i, a dos quarts de dues se celebrarà la típica rifa popular, en la qual s'hi han implicat diverses empreses de la zona que són les que aportaran els regals que se sortejaran.

Per acabar, a les sis de la tarda, el duet de germans Aina i Biel Font oferiran un concert de versions acústiques, amb peces actuals i de fa temps.