Èxit de participació en la xerrada «Gaudir d'una bona vellesa» a Súria

Més d'una cinquantena de persones grans van participar de la xerrada 'Gaudir d'una bona vellesa'
Més d'una cinquantena de persones grans van participar de la xerrada 'Gaudir d'una bona vellesa' | AjS
Redacció
04 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:29h
Més d'una cinquantena de persones van omplir el saló de sessions de la Casa de la Vila per assistir a la xerrada "Gaudir d'una bona vellesa", que formava part de la campanya "Tracta'm bé" que l'Ajuntament de Súria va posar en marxa per estendre la sensibilització pel respecte i l'ajut a les persones grans.

L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, que va parlar sobre els objectius de la campanya i la importància de gaudir d'una vellesa activa i plena, en línia amb l'objectiu de la xerrada.

El tema va ser desenvolupat per la psicogeriatra i psicoterapeuta Glòria Fité, que va oferir algunes estratègies per intentar envellir amb el màxim benestar emocional possible.

Glòria Fité es va referir a la necessitat d'estimular el cervell amb activitats que ens agradin, tenir una vida social activa i "estimar-se a un mateix", sense obviar les limitacions que comporta l'envelliment. Segons la ponent, cadascú ha d'escollir la pròpia via per intentar viure l'envelliment d'una manera plena i rebutjar "la discriminació per motius d'edat".

La campanya "Tracta'm bé" proposa estendre la sensibilització social pel respecte a les persones grans, a més de prevenir i detectar possibles casos de maltractaments, desatenció o solitud extrema. És una de les accions previstes en el Pla de Desenvolupament Local (PDL) Suriacció.

A Súria, la campanya "Tracta'm bé" és impulsada per l'àrea de Benestar Social, amb la col·laboració dels Consells Municipals de la Gent Gran i dels Infants, de la Unió de Botiguers, de l'Associació de Gent Gran i dels centres d'ensenyament de la vila.
Arxivat a