Èxit de participació en la xerrada «Gaudir d'una bona vellesa» a Súria

per Redacció, Súria | 4 de maig de 2016 a les 12:26 |
Més d'una cinquantena de persones grans van participar de la xerrada 'Gaudir d'una bona vellesa' | AjS
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més d'una cinquantena de persones van omplir el saló de sessions de la Casa de la Vila per assistir a la xerrada "Gaudir d'una bona vellesa", que formava part de la campanya "Tracta'm bé" que l'Ajuntament de Súria va posar en marxa per estendre la sensibilització pel respecte i l'ajut a les persones grans.

L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, que va parlar sobre els objectius de la campanya i la importància de gaudir d'una vellesa activa i plena, en línia amb l'objectiu de la xerrada.


El tema va ser desenvolupat per la psicogeriatra i psicoterapeuta Glòria Fité, que va oferir algunes estratègies per intentar envellir amb el màxim benestar emocional possible.

Glòria Fité es va referir a la necessitat d'estimular el cervell amb activitats que ens agradin, tenir una vida social activa i "estimar-se a un mateix", sense obviar les limitacions que comporta l'envelliment. Segons la ponent, cadascú ha d'escollir la pròpia via per intentar viure l'envelliment d'una manera plena i rebutjar "la discriminació per motius d'edat".


La campanya "Tracta'm bé" proposa estendre la sensibilització social pel respecte a les persones grans, a més de prevenir i detectar possibles casos de maltractaments, desatenció o solitud extrema. És una de les accions previstes en el Pla de Desenvolupament Local (PDL) Suriacció.

A Súria, la campanya "Tracta'm bé" és impulsada per l'àrea de Benestar Social, amb la col·laboració dels Consells Municipals de la Gent Gran i dels Infants, de la Unió de Botiguers, de l'Associació de Gent Gran i dels centres d'ensenyament de la vila.

 

Participació