El Serrat de Moià guanya l'Open Alforges Internacional de Horseball

El Serrat de Moià s'ha imposat a l'Open Alforges Internacional de Horseball
El Serrat de Moià s'ha imposat a l'Open Alforges Internacional de Horseball | El Serrat
Redacció
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 22:23h
Aquest cap de setmana s'ha celebrat l'Open Alforges Internacional Ciutat de Banyoles al Parc Eqüestre Les Deus, el Campionat Internacional de Horseball reconegut per la Federació Internacional de Horseball i puntuable pel World Horseball Ranking.

Amb l'absència del CEEC, l'actual campió d'Europa, el principal favorit del campionat era el Malla, el subcampió d'Europa del 2015 i actual campió d'Espanya, que arribava amb tots els seus jugadors. En la primera jornada, el Malla es va classificar per les semifinals guanyant en un triangular a l'equip de Folgueroles Dormitum GT (que també passava a semifinals) i a l'italià Lo Scrivia. Seguidament el Serrat guanyava als amfitrions de Les Alforges per un clar 12 a 7. Finalment, el quart classificat per semifinals eren els italians Il Circolo di Novi que derrotaren a l‘equip francès d'Aubin.

Ja en les semifinals, Malla s'imposava al Circolo de Novi en un partit d'infart i guanyat amb una cistella al darrer segon. Molt més fàcil ho va tenir el Serrat per vèncer al Dormitum GT i classificar-se per a la final del diumenge.

Amb 3 gols seguits del Malla començava aquest darrer matx, que el Serrat va saber reduir a un 3 a 2 a les portes de la mitja part. Només iniciar el segon temps, els de Moià van empatar. Els dos equips van tenir opcions de guanyar en els darrers minuts, però el partit acabava amb un empat a 6. Tot i que en el gol d'or el Malla va disposar de la primera opció, va ser finalment El Serrat qui es va fer amb la victòria i el títol del Campionat.

És el primer títol de l'equip absolut del Serrat en una competició important i ho han fet per la porta gran, en un internacional i puntuable pel WHR.

Jordi Busoms, Marià Clavell, Dani Marfà, Mateu Purtí i Nil Seall, són els recents campions, que han tingut a Carles Vila d'entrenador en el campionat. El jugador del Malla Aleix Velasco va guanyar el trofeu al millor binomi.

No menys emocionant va ser el campionat en la categoria femenina, en la que es van imposar les actuals medalla de bronze d'Europa, les noies del HCC-GT de Folgueroles, també en un gol d'or que trencava l'empat a 5 en que havia acabat el temps reglamentari. Les rivals i finalistes eren l'equip femení de casa, Les Alforges de Banyoles que havien anteriorment guanyat a l'equip francès de Rabastens i a les italianes de Lo Scrivia. Per la seva part l'HCC-GT s'havia enfrontat a les joves del Serrat de Moià en quarts de final i a l'equip experimentat de Palència i habituals d'aquest campionat, les The Glitters, en semifinals.

L'equip campió està format per: Justine Amman, Laura Font, Irene Menéndez, Carlota Padrò, Gemma Paez i Júlia Puy, ben conduïdes pel seu entrenador Marià Clavell. Clara Pigazzi de Les Alforges guanyava el trofeu de millor binomi.

Recordar-vos també que aquest diumenge 8 de maig es disputa la 16a Jornada de la Lliga Catalana de Horseball a les instal·lacions de l'hípica del Serrat de Moià, una bona oportunitat per gaudir d'aquest espectacular esport que combina la equitació el basquet i el rugbi. La entrada és gratuïta.
Arxivat a