​Súria participarà en la campanya d'àmbit comarcal «Reciclem l'orgànica!»

Els objectius són promoure la recollida selectiva, gestionar les deixalles generades i portar a terme accions d'educació i sensibilització ambiental

Redacció
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:45h
L'Ajuntament de Súria participarà aquest mes de maig en una campanya del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus per incentivar la recollida de restes orgàniques a la llar.

La campanya consistirà en què les persones que portin algun tipus de residu a la deixalleria mòbil obtindran gratuïtament un cubell per facilitar la gestió domèstica d'aquest tipus de material.

La campanya del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus arribarà a més d'una trentena de municipis del Bages i del Moianès, sota el lema "Reciclem l'orgànica!". En el cas de Súria, la campanya es desenvoluparà els dies de visita de la deixalleria mòbil a la vila durant el mes de maig, en les dates, hores i llocs següents:

• Dissabtes 7 i 21 de maig. Des de les 8.30 a les 10.00 h. Lloc: plaça de Sant Joan.

• Dimecres 11 i 25 de maig. Des de les 16.15 a les 17.15 h. Lloc: al costat de les escoles Francesc Macià i Fedac-Súria.

La campanya es desenvoluparà fins a l'esgotament de les existències disponibles de cubells.
El Consorci del Bages per a la Gestió de Residus és una institució de titularitat pública, formada pels ajuntaments del Bages i del Moianès, i pel Consell Comarcal del Bages. El seus objectius bàsics són promoure la recollida selectiva, gestionar les deixalles generades, coordinar les deixalleries fixes i mòbils de la comarca, i portar a terme accions d'educació i sensibilització ambiental.

Les restes orgàniques generades a la comarca són traslladades a la planta de compostatge del Parc Ambiental de Bufalvent (Manresa), on són transformades en adob de qualitat per a l'agricultura, l'horticultura i la jardineria. Aquest compost es pot comprar a les deixalleries fixes i mòbils del Bages, o directament al Parc Ambiental de Bufalvent.
Arxivat a