Ja és aquí la tercera edició de «Batecs Solidaris»

L'esdeveniment solidari es durà a terme aquest cap de setmana amb diverses activitats esportives

La tercera edició de Batecs Solidaris se celebrarà durant els dies 7 i 8 de maig
La tercera edició de Batecs Solidaris se celebrarà durant els dies 7 i 8 de maig | BS
Redacció
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:39h
Aquest cap de setmana (7 i 8 de maig) el Pla de Bages serà l'escenari de la tercera edició de "Batecs Solidaris: esport + solidaritat", les jornades esportives organitzades per Ampans, la Fundació Rosa Oriol i l'Obra Social "la Caixa", que tenen com a objectiu recaptar fons en benefici de dos projectes socials impulsats per aquestes entitats. 

Un dels projectes és el programa #Invulnerables que treballa amb nens i famílies en situació de pobresa amb l'objectiu d'igualar les oportunitats d'aquests infants i adolescents. Liderat per la Fundació Rosa  Oriol, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació del FC Barcelona. #Invulnerables vol garantir als joves una alimentació i formació adient, un entorn familiar acollidor -oferint també oportunitats de treball i formació als pares-, la creació d'hàbits de treball i la integració a la societat. Segons ha explicat Rosa Tous, presidenta de la Fundació Rosa Oriol, "el programa també treballa per transmetre a tots els participants que les oportunitats creades cal aprofitar-les, esforçar-se per mantenir-les i cuidar-les i que amb aquesta actitud n'obtindran els resultats esperats".

Ampans, per la seva banda, destinarà els diners recaptats al seu programa de Vida Saludable, que té com a objectiu millorar l'atenció a les Persones amb Discapacitat Intel·lectual i augmentar la seva esperança de vida, prevenint malalties, pèrdues funcionals i envelliment prematur. Domènec Casasayas, president d'Ampans recorda que les persones amb discapacitat "degut a les característiques genètiques i biològiques lligades a la pròpia discapacitat i a determinats condicionants socials, com ara la desatenció, la desigualtat, la pobresa o el desemparament, tenen més predisposició a patir malalties. Des del programa Vida Saludable d'Ampans busquem reduir tot el possible aquests factors per millorar la qualitat de vida de les persones".  

Els dos projectes rebran el suport de l'Obra Social "la Caixa", que, en aquesta tercera edició de "Batecs Solidaris" també s'ha compromès a aportar 10€ addicionals per cada samarreta venuda, fet que permetrà duplicar l'aportació als dos projectes solidaris de la Fundació Rosa Oriol i d'Ampans. "Després de l'èxit en les altres jornades de "Batecs Solidaris", no hem volgut deixar passar l'oportunitat de participar en aquesta iniciativa que no només uneix esport i solidaritat, sinó que ho fa creant lligams molt forts entre les entitats i els ciutadans del territori", ha afirmat Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya. 

Dos dies plens d'esport i solidaritat

El programa d'activitats esportives està pensat per a totes les edats i condicions físiques. "Volem que tothom qui vulgui participar trobi una activitat que s'adapti a les seves característiques: grans i petits, en família o amb els amics", ha subratllat Gabriel Prat, de la Fundació Rosa Oriol. 

Així doncs, el dissabte 7 de maig el punt neuràlgic serà el Club Tennis Manresa, on es disputarà el Campionat de Pàdel, amb tres categories: masculina, femenina i infantil. Per a aquells que prefereixin una activitat dirigida al més pur estil màster class, podran gaudir, a partir de les dotze del migdia, d'una sessió de Zumba a l'aire lliure, a les instal·lacions del club
Els preu de les inscripcions al Torneig és de 25 euros, en el cas dels adults, i de 5 euros pels nens. La sessió de zumba té un preu simbòlic de 10 euros. 

El segon dia l'activitat principal serà el running. En aquesta segona edició, la cursa solidària dels Batecs i la cursa del Mosquit  -la cursa popular manresana que ja compta amb set edicions-, han decidit sumar esforços i celebrar-les conjuntament. Així, el diumenge 8 de maig tindrà lloc la setena Cursa del Mosquit en els Batecs, amb dos recorreguts: un de 5 quilòmetres (oberta enguany a caminadors) i un altre de deu. Tots els participants sortiran del Parc de l'Agulla i seguiran pel Parc de la Sèquia, un indret amb un gran atractiu paisatgístic al mig del Pla de Bages. Sigui quin sigui el recorregut triat, el preu d'inscripció per als adults és de 12 euros o 14 euros (en funció de si cal llogar un xip). 

Els més petits també tindran la seva cursa al voltant del llac de l'Agulla, amb itineraris i distàncies adequades a les diferents edats. Després de la cursa també podran gaudir d'una cursa d'orientació al mateix Parc de l'Agulla, on, aprofitant les seves habilitats, hauran de superar els diferents reptes per completar tot l'itinerari.

Tothom que tingui ganes d'inscriure's a alguna de les activitats que s'oferiran ho podrà fer fins el divendres 6 de maig anant presencialment al Club Tennis Manresa, a la botiga d'esports Rios Running (en el cas de la cursa) o a través d'internet clicant aquí.