L'ONG Proactiva Open Arms rebrà el premi Pere Casaldàliga diumenge a Navarcles

Es tracta d'una entitat que rescata, ajuda i assisteix els refugiats que arriben a les aigües de l'illa grega de Lesbos

L'ONG de rescat de refugiats rebrà el premi Pere Casaldàliga 2016
L'ONG de rescat de refugiats rebrà el premi Pere Casaldàliga 2016 | POA
Redacció
26 d'abril del 2016
Actualitzat el 27 d'abril a les 11:55h
El reconegut actor català Joan Pera és la persona triada pel festival Clam per lliurar a l'entitat Proactiva Open Arms el premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2016. La guanyadora d'enguany és una ONG de Badalona creda l'octubre del 2015 que originalment era una empresa de serveis marítims especialitzada en seguretat aquàtica. Arran de la crisi dels refugiats, i després de l'aparició als mitjans de comunicació de diversos cadàvers, el director de l'empresa, Òscar Camps, va decidir traslladar-se a Lesbos, juntament amb tres treballadors més, per ajudar els refugiats que arribaven (i segueixen arribant) a la costa grega. Camps, el 7 d'abril, va rebre el premi al Català de l'Any 2015.

La gala del lliurament del premi tindrà lloc aquest diumenge 1 de maig, a les dotze del migdia, a l'Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles. La cerimònia comptarà amb la presència del mateix Òscar Camps, i estarà presentada pel periodista i advocat manresà Josep Vives, actual portaveu del Futbol Club Barcelona.

El premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat és un reconeixement honorífic a l'entitat o persona que, per la seva obra o actitud, hagi contribuït a fer que la solidaritat entre els pobles o les persones sigui un fet i no tan sols un desig. És de convocatòria anual i compta amb la col·laboració de l'associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga i des d'aquest any també amb la participació d'entitats representatives del sector de la cooperació i de l'activisme solidari.