Cardona ultima els preparatius per la Fira Medieval i la Festa de la Sal

Redacció
26 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:18h
Cardona celebrarà el primer cap de setmana de juny (dissabte 4 i diumenge 5) la tradicional Fira Medieval/Festa de la Sal que transporta la vial ducal a l'edat mitjana. Com ja es tradició, la mostra inclourà recreacions històriques, espectacles de música i dansa, visites guiades i teatralitzades pel nucli històric de Cardona i un sopar medieval entre d'altres activitats.

Les novetats que presenta la fira són la instal·lació d'un campament medieval amb més de 70 recreacionistes de diferents ordres militars, oficis i espectacles medievals, que mostraran com es vivia durant l'edat mitjana. També s'hi podrà trobar un espai ubicat al centre històric i dedicat especialment a la sal i a la màgia.

Un dels principals al·licients del certamen serà l'espectacle de banderes que oferirà el Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino. Es tracta d'una formació artística que recrea l'antiga art d'agitar banderes, nascuda a Europa i, particularment a Itàlia, cap al segle XIII. Aquest costum, consistent en fer voleiar banderes per celebrar esdeveniments especials, ha perdurat fins els nostres dies gràcies a grups com el que visitarà la Fira Medieval de Cardona.

La Fira mantindrà l'estructura de les passades edicions amb la Baixada del Senyor i la Minyona, des del castell fins el centre històric de la vila; amb els actes institucionals del Lliurament de la distinció honorífica del Saler d'Or de la vila de Cardona o amb l'acte de lliurament de la moneda-pagament del Dret d'Aimines a la població de Cardona.

Una vintena d'entitats cardonines faran possible la celebració de la fira, que organitzen l'Ajuntament de Cardona, l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i Medieval Cercós i Fets Històrics. A banda de la participació del teixit associatiu, la mostra comptarà amb les parades medievals dels comerços de Cardona, artesans i oficis d'època. Els visitants també hi trobaran tavernes medievals, concursos, com el Ral·li Fotogràfic Memorial Jaume Porredon, i diversos espais per a la mainada, amb tallers i atraccions infantils.
Arxivat a