El VII cicle de concerts Música i Romànic s'inaugurarà a Rajadell

Es durà a terme una visita guiada a l'església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria i un concert de músiques del món

Redacció
26 d'abril del 2016
Actualitzat el 02 de maig a les 21:42h
El VII cicle de concerts Música i Romànic organitzat pels Amics de l'Art Romànic del Bages està a punt per donar el tret de sortida. Durant els mesos d'abril, maig i juny, l'agrupació ha programat quatre concerts amb visita a alguna edificació típica de l'arquitectura romànica per conèixer, diuen, "el nostre llegat històric".

La primera església que es visitarà en el marc d'aquest cicle serà la de Sant Iscle i Santa Victòria de Rajadell, original del 1154 i reconstruïda al llarg dels anys, sobretot durant els segles XIII, XVI i XVII. L'encarregada de guiar els assistents per aquest temple religiós serà Roser Parcerises. Després d'això els músics Miriam Encinas i Alexandre Guitart oferiran un concert que passarà per les melodies típiques del Mediterrani Oriental, amb sons i cançons tradicionals de Grècia o l'antiga Pèrsia, així com per la refinada música culta de Turquia o l'Afganistan, amb instruments tradicionals d'aquestes terres.

L'activitat, que tindrà un preu de 10 euros, es durà a terme aquest dissabte 30 d'abril; la visita guiada començarà a les set de la tarda i el concert, a dos quarts de vuit del vespre.