La nova formació racista Respecte s'articularà al Bages a l'entorn de Llort i Pericas

Dissabte es va constituir a Coma-ruga la federació que integren els ultres d'Espanya 2000, PxC i el Partit per la Llibertat | La nova formació va rebre el suport del moviment alemany d'extrema dreta Pegida, amb la presència de la seva líder, Tatjana Festerling

25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 23:59h
Alberto Pericas i Sebastià Llort, en l'època que eres regidors de PxC a Manresa
Alberto Pericas i Sebastià Llort, en l'època que eres regidors de PxC a Manresa | Àlex Gómez Ribera
Coma-ruga va ser l'escenari el passat dissabte del congrés fundacional de la nova federació racista espanyola Respecte, per acudir a properes cites electorals. La nova federació està integrada per Plataforma per Catalunya (PxC), Espanya 2000 (E2000) i el Partit per la Llibertat (PxL). En l'acte fundacional, Respecte va rebre el suport del moviment alemany d'extrema dreta Pegida, amb la presència de la seva líder, Tatjana Festerling.

A Manresa i al Bages, com que ni Espanya 2000 ni el Partit per la Llibertat no tenen representació, la federació Respecte es vertebraria a partir de la militància de PxC, que hores d'ara no té representació institucional, però que manté militància després d'haver-se presentat a les tres darreres eleccions municipals. Albert Pericas i Sebastia Llort, els dos darrers caps de llista de PxC a Manresa, que continuen militant a PxC, segons ha confirmat a NacióManresa la pròpia formació xenòfoba, serien els seus principals puntals de Respecte a la comarca.

La nova federació va resumir la seva declaració programàtica en cinc punts: "la lluita contra la casta corrupta, la justícia social, la defensa de la família, la sobirania econòmica i la lluita contra la islamització".

El president de la federació a nivell nacional serà Rafael Ripoll, líder de la ultra Espanya 2000, que ha explicat que Respecte neix per defensar "la sobirania nacional d'Espanya, la identitat i els drets de la classe mitjana i treballadora". El vicepresident serà August Armengol, de PxC i el secretari general serà José María Ruiz, de PxL.

Aquesta no serà l'única oferta política racista a la comarca després que en els darrers mesos SOM Catalans i el Front Nacional Identitari de Josep Anglada hagin realitzat actes i trobades a Manresa, sempre respostes per col·lectius antifeixistes.