Pimec organitza una jornada d'oportunitats de negoci del Sud-est asiàtic

La patronal considera que aquesta destinació s'ha de tenir en compte en el procés d'obertura a l'exterior de les pimes

Redacció
25 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:29h
Pimec Catalunya Central desenvoluparà una jornada de trobades individuals amb empresaris interessats a buscar oportunitats de negoci al Sud-est asiàtic. Les sessions es desenvoluparan el pròxim 28 d'abril, a partir de 2/4 de 10 del matí, en trobades de 45 minuts de durada, al Palau Firal de Manresa. 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que les pimes que estiguin immerses en processos d'internacionalització o bé els hagin d'iniciar, prenguin en consideració la regió del Sud-est asiàtic. Els elements objectius per prendre aquesta decisió els facilitarà l'experta de Pimec en aquesta regió, que s'encarregarà d'analitzar les oportunitats de negoci que cada empresa interessada pot tenir en aquests països.

Amb 600 milions d'habitants, els 10 països que conformen la regió del Sud-est asiàtic es perfila com un dels pols de creixement econòmic dels pròxims anys. Actualment, la regió es troba immersa en el procés de consolidació de l'ASEAN, l'àrea de lliure mercat i de lliure circulació de productes i béns.

Pel que fa als indicadors econòmics, cal esmentar els percentatges de creixement amb ràtios anuals del 2%, a Tailàndia, o del 5% a Malàisia. Singapur és actualment el país capdavanter del rànquing mundial dels negocis Doing Business, seguit per Malàisia i Tailàndia, que es troben dins el grup dels 30 primers pel que fa a facilitat per fer negocis. Finalment, els tres països presenten oportunitats en l'àmbit de l'exportació, compra i inversió en sectors tecnològics i de béns de consum.

Informació i inscripcions

La jornada és de caràcter gratuït però cal fer reserva prèvia de plaça a través del telèfon 93 496 45 00, o bé a través de l'agenda de Pimec