El Peguera oferirà un batxillerat en francès i català a partir del curs vinent

Aquest dijous hi haurà una xerrada informativa per explicar en què consistirà

Redacció
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:58h
L'institut manresà Lluís de Peguera se sumarà, el curs vinent (2016-2017), als 43 centres de secundària d'arreu de Catalunya que ofereixen la possibilitat als seus alumnes de fer el que s'anomena Batxibac -que prové de les paraules batxillerat i baccalauréat- i entre els quals també s'hi troba l'institut santfruitosenc Gerbert d'Aurillac.

Es tracta d'un programa que permet als estudiants cursar un currículum mixt que suposa fer un terç de l'horari lectiu del batxillerat en llengua francesa (entre les assignatures que s'impartirien hi consta la de Llengua i literatura franceses i Història de França) i els altres dos terços, en català. Fer aquest tipus d'estudis suposa que, a banda d'obtenir el títol de batxillerat, també s'adquireix el diploma de baccalauréat. Això el que permet és que els alumnes que cursin i aprovin aquest programa educatiu tenen igualtat d'accés tant a les universitats catalanes com a les franceses. 

Per accedir al Batxibac l'alumnat haurà de demostrar un nivell bàsic de francès, equivalent al B1 pel Marc Europeu de Referència per a les Llengües. És per això que en el cas del Lluís de Peguera, el dia 9 de maig a les sis de la tarda es farà una prova al mateix centre per aquells nois i noies preinscrits en aquest tipus de batxillerat (ho hauran de fer durant els dies 4, 5 i 6 de maig) que no tinguin acreditat el nivell B1.

Per a més informació, el centre de secundària manresà ha organitzat una xerrada per a mares, pares i alumnes interessats, aquest dijous 28 d'abril a les set de la tarda a la biblioteca de l'institut.