Un home de 50 anys mor en un accident d'ala delta amb motor a Òdena

Els Bombers han hagut d'excarcerar el cos de la víctima de l'interior de l'aeronau que ha quedat al sostre d'una nau del poligon industrial Gabarreres

Redacció
23 d'abril del 2016
Actualitzat el 24 d'abril a les 8:45h
Un home de 50 anys ha mort aquest dissabte a la tarda després d'estavellar-se amb un ala delta amb motor al polígon industrial Gabarreres d'Òdena, prop de l'aeroport d'aquest municipi de l'Anoia. Segons un comunicat de Protecció Civil, el telèfon d'emergències 112 ha rebut a les 18.39 hores sis avisos que alertaven de l'accident. Arran del sinistre s'ha activat l'alerta del pla per a emergències aeronàutiques de Catalunya, l'Aerocat.

Fins al lloc s'hi han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat que han treballat per excarcerar el cos de la víctima mortal, que ha quedat atrapada a l'interior de l'aeronau. Posteriorment, els efectius han baixat l'ala delta accidentada i han fet el sanejament de les peces del sostre de l'empresa Montadecor, on s'ha produït l'accident. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha desplaçat dues ambulàncies, una medicalitzada i una de suport vital bàsica, i un vehicle de comandament. Un cop al lloc dels fets, només han pogut confirmar la mort del tripulant.

Davant de la dificultat de les tasques per extreure el pilot i baixar l'aeronau del sostre on ha quedat accidentada, el SEM ha deixat l'ambulància de suport vital bàsic fins que els Bombers han acabat el salvament. En aquest servei també han treballat els Mossos d'Esquadra, que han desplaçat a la zona tres patrulles.

El veïnatge de la persona finada no ha transcendit hores d'ara.