«Què hauria passat si el menor disparat fos blanc i de família rica?»

Una vuitantena de persones es concentren a la Plana de l'Om per donar suport als menors de l'Estrep que van ser insultats i disparats al Calvet

Concentració convocada per UCFR en suport als menors agredits
Concentració convocada per UCFR en suport als menors agredits | Pere Fontanals
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 23:49h
Una vuitantena de persones ha atès aquest divendres la crida de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Bages i s'han concentrat a la Plana de l'Om per donar suport als tres menors d'edat del centre d'acollida de menors l'Estrep que van ser insultats i disparats amb una pistola de compressió d'aire el passat 5 d'abril, per veïns de la urbanització del Calvet, tal i com va informar en primícia NacióManresa.

L'acte ha tingut una posada en escena simple, amb l'actuació de la coral InCordis, la lectura d'un manifest i una crida a aturar les actituds feixistes i racistes de la comarca. El manifest ha posat de rellevància l'origen marroquí dels menors i el fet que durant l'atac es fessin servir expressions xenòfobes per preguntar-se "què hauria passat si el menor disparat fos blanc i de família rica?".

Entre els assistents, entre important presència de membres de sindicats i de partits polítics d'esquerres, hi havia el regidor de la CUP, Jordi Garcés, i el del PSC, Felip González.