Llibreters d'arreu d'Europa visitaran Manresa per conèixer Sant Jordi

Hi participaran llibreters de països com França, Regne Unit, Alemanya o Dinamarca, entre altres

Redacció
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:37h
Dissabte a la tarda, coincidint amb la diada de Sant Jordi, un grup de tretze llibreters europeus visitaran Manresa per conèixer de prop com viu la ciutat aquesta di ada. La visita s'emmarca en un programa del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), un consorci públic-privat que habitualment convida a Catalunya personalitats de diversos àmbits. En aquest cas, la finalitat del programa és oferir la possibilitat que llibreters d'arreu d'Europa puguin viure la tradició de Sant Jordi en primera persona a Catalunya amb l'objectiu d'exportar la festa a les seves llibreries. A França, Bèlgica i Suïssa ja es fa, en el marc del projecte Un livre, une rose que lidera la Librairie des Abbesses de París.

Hi participaran un total de 13 llibreters, procedents d'Espanya, Portugal, França, Regne Unit, Irlanda, Alemanya, Dinamarca i Polònia. Alguns d'ells són representants rellevants del gremi, com ara Bob Johnston, president de l'Associació de Llibreters d'Irlanda. A 2/4 de 6 de la tarda, en un petit acte a la plaça de Lluís Companys, seran rebuts per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la regidora de Cultura, Anna Crespo, i el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura. El fet que Antoni Daura tingui la seva llibreria a Manresa també ha estat una de les motivacions de la visita. Hi serà present també el cap de projectes del DIPLOCAT, Jordi Arrufat. Després del breu acte faran una passejada per viure de prop l'ambient de Sant Jordi a la ciutat.

La major part dels llibreters convidats tenen la seva llibreria en ciutats que, com Barcelona, són ciutats UNESCO de la literatura, i han estat seleccionats amb la col·laboració de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. El seu programa de visita a Catalunya, realitzat amb la col·laboració del Gremi de Llibreters de Catalunya, inclourà una visita a Barcelona durant el matí.