Les deixalleries mòbils, nova imatge del programa de reutilització social del Consorci

Les deixalleries mòbils seran la nova imatge del Consorci
Les deixalleries mòbils seran la nova imatge del Consorci | CBGR
Redacció
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:12h
Les deixalleries mòbils, que recorren diferents municipis del Bages i el Moianès, estrenen imatge, amb una nova retolació en què s'aplica el nou logo de la xarxa de deixalleries del Consorci. El canvi d'imatge de les mòbils vol reforçar la posada en marxa del programa de reutilització social a les deixalleries (fixes i mòbils), que proposa una gestió molt més eficient i responsable dels residus que es poden reaprofitar. Amb aquest programa, qualsevol objecte, electrodomèstic o moble en bon estat que arriba a les deixalleries, es pot derivar a entitats que treballen amb finalitats socials, per donar suport a persones i famílies amb pocs recursos.

Les deixalleries mòbils, amb la nova imatge, llueixen un fons gris i el nou logotip de la xarxa de deixalleries de mides grans i colors vistosos. El logo és una estrella de 6 puntes, que inclou els colors dels cinc contenidors (marró de l'orgànica, verd del vidre, groc dels envasos de plàstic, blau del paper i cartró, i gris del rebuig) i incorpora un nou color taronja. La punta taronja simbolitza les deixalleries com un element central en el procés responsable de gestió de residus, per tal d'aprofitar tots els objectes possibles. El Consorci, amb la posada en marxa d'aquest ambiciós programa de reutilització, vol donar una doble solució: evitar que es llencin objectes que encara es poden aprofitar per tal de fer un ús més eficient dels recursos –responsabilitat ambiental-, i fer-los arribar a les entitats socials que treballen amb persones amb pocs recursos –responsabilitat social-.

Els articles que es puguin destinar al programa de reutilització social es poden portar a les deixalleries mòbils (si són de mida petita) o a qualsevol deixalleria fixa de la xarxa del Consorci.

Què són les deixalleries mòbils?

Les deixalleries mòbils són unes furgonetes que van recorrent diferents punts de la comarca i que recullen residus de mida petita que no poden anar als contenidors de recollida selectiva ni al de rebuig. S'hi accepten, per exemple, electrodomèstics de petit format (les estufes, per exemple, són un dels articles més demanats per les entitats socials), joguines de mida petita, bateries i cables elèctrics, bombetes de baix consum i fluorescents, oli vegetal, piles, radiografies, roba, tòners, coles, dissolvents, pintures, vernissos i esprais, càpsules de cafè, CD o DVD, etc.