El tenor sallentí Roger Padullés actua divendres a la seva vila natal

Aquest divendres 22 d'abril a les 9 del vespre a l'Església Sant Antoni Maria Claret

Redacció
21 d'abril del 2016
Actualitzat el 23 d'abril a la 1:03h
Una de les veus amb més projecció internacional del Bages, la dels sallentí Roger Padullés, torna al seu poble natal per amenitzar la presentació de Sallent, el Salt Lent del Temps, un recull de poemes impulsat per l'Ajuntament com a patrimoni municipal.

En el marc de la Setmana de Sant Jordi, divendres 22 d'abril a les 9 del vespre a l'Església Sant Antoni Maria Claret de Sallent es presentarà el llibre de la poetessa Montserrat Altarriba amb escrits –acompanyats de pintures de Salvador Altarriba- sobre espais del municipi, com la festa de les Enramades i el poblat ibèric del Cogulló, entre d'altres. L'acte comptarà amb l'actuació del tenor i la pianista repertorista Viviana Salisi. Padullés cantarà vuit peces intercalades en el recital. Pel sallentí "és molt especial tornar a l'Església on vaig actuar sol per primera vegada fa 34 anys", segons ha explicat en una entrevista a Cadena SER Ràdio Manresa.

Roger Padullés va néixer a Sallent. Amb només 10 anys va entrar a l'Escolania de Montserrat. Es va llicenciar en Periodisme, però ho va aparcar per traslladar-se a Freiburg im Breisgau (Alemanya), on va estudiar el gènere d'òpera alemany Lied. Amb les millores qualificacions va aconseguir diplomes d'especialitats de Lied-Oratori i d'Òpera. En el món professional es va iniciar en l'òpera d'Estrasburg participant en produccions de P. Txavikovsky, I. Stravinsky o Carmen de G. Bizet, entre moltes altres.

El sallentí ha trepitjat els escenaris de grans sales de Londres, França, Santiago de Chile, Admsterdam i Espanya, com ara el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Darrerament, ha participant en una gira mundial (Argentina, Xile, Brasil, Mèxic, Japó, Taiwan, Corea del Sud, Austràlia, Hong Kong, Itàlia, França i Rússia) posant la veu de Tamino en l'adaptació de ‘La flauta màgica', dirigida per Peter Brook. I, el proper mes de juny actuarà diferents dies al Teatre Real de Madrid amb l'òpera Der Kaiser von Atlantis, sota la direcció del director i compositor madrileny Pedro Halffter.

Padullés, que actualment resideix a Barcelona, compta amb el disc Mompou songs, el qual ha estat guardonat amb el Premi Enderrock 2014. A més, el tenor ha estat reconegut amb el Segon premi al Concurs Internacional Francesc Viña, el premi Plácido Domingo i finalista de diferents certàmens.