UCFR convoca una concentració contra els darrers atacs a menors de l'Estrep

Es farà aquest divendres a les 7 de la tarda a la plana de l'Om

Redacció
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:53h
Concentració de suport a l'Estrep davant els primers atacs
Concentració de suport a l'Estrep davant els primers atacs | Pere Fontanals
Davant de les darreres agressions que s'ha produït a infants del centre d'acollida de menors l'Estrep de Sant Salvador de Guardiola, en la que quatre joves de la urbanització del Calvet van insultar i disparar amb una pistola de pressió d'aire contra tres menors del centre, Unitat contra el feixisme i el racisme Bages convoca una concentració aquest divendres, 22 d'abril, a Manresa. L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda, a la plana de l'Om, i vol ser una mostra de rebuig a uns fets greus i alarmants, per l'atac mateix en sí i per la motivació racista que hi ha al darrere.

Des d'UCFR Bages es remarca la necessitat que tota la població es manifesti en contra d'uns fets que atempten contra els drets humans, la convivència i la solidaritat i ajuda mútua. 

UCFR Bages recorda que l'Estrep és un centre d'acollida per a nois menors d'edat en situació de desemparament. No es tracta de nens que hagin delinquit sinó d'infants que no tenen cap adult aquí que se'n pugui fer càrrec, aclareixen. També recorda que el passat mes de setembre de 2015 es van produir greus agressions a nens d'aquest mateix centre per motivacions també racistes que també van ser resposts amb mobilitzacions ciutadanes.

UCFR Bages afirma que la protecció a la infància ha de ser una preocupació de tota la societat independentment de l'origen dels infants. Ningú tria on neix ni escull la seva situació socioeconòmica. Per aquest motiu fa una crida a tota la societat a mobilitzar-se i condemnar el racisme.