La JSC celebra que les joves puguin decidir sobre la seva maternitat

Considera que el PP i alguns dirigents de CiU pretenen donar una imatge frivola de les dones que decideixen interrompre el seu embaràs.

Redacció
20 de maig del 2009
La JSC s'alegra que el Govern de l'estat espanyol hagi assumit dues reivindicacions de la joventut socialista: per una banda, el dret de les joves majors de 16 anys a decidir sobre la seva maternitat; i per l’altra, l’accés a la píndola del dia després sense recepta mèdica. “Són decisions encertades i valentes, que reafirmen el compromís dels socialistes amb els drets de la dona i la igualtat de gènere”, afirma Jonatan Triviño, primer secretari de la JSC Manresa. Triviño celebra que el Govern de Zapatero legisli per “reconèixer la maduresa de les joves majors de 16 anys per decidir si volen ser mares”.

Per altra banda, la JSC de Manresa lamenten el discurs “demagog i irresponsable” –segons Triviño– de la dreta, especialment les “desafortunades” declaracions de Soraya Sáenz de Santamaría (PP) i Josep Antoni Duran Lleida (CiU). Mentre que la portaveu del PP al Congrés dels Diputats ha afirmat que la nova llei converteix l’avortament en un anticonceptiu més, el seu homòleg de CiU ha insinuat que es parla massa d’evitar embarassos no desitjats. El primer secretari de la JSC Manresa creu que ambdós “pretenen donar una imatge frívola de les dones que decideixen interrompre el seu embaràs, quan en realitat es tracta d’una decisió molt dura”, i afegeix que “la postura de la dreta fomenta la desigualtat home-dona i perjudica la prevenció d’embarassos no desitjats”.

La Joventut Socialista de Manresa demana a PP i CiU que també apostin per una estratègia de salut sexual i reproductiva que prioritzi el benestar i el futur dels joves. “Només des d’una política de prevenció sense prejudicis morals, basada en la formació i la facilitat d’accés als anticonceptius, podrem reduir el nombre d’embarassos no desitjats”, conclou Triviño.