Sallent programa tota una setmana d'activitats a l'entorn de Sant Jordi

L'Ajuntament ha preparat activitats culturals relacionades amb la literatura, la gastronomia, l'enologia, la pintura i les tradicions populars catalanes

Redacció
18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:14h
L'Ajuntament de Sallent ha preparat activitats culturals relacionades amb la literatura, la gastronomia, l'enologia, la pintura i les tradicions populars catalanes, entre d'altres, per a totes les edats al llarg d'aquesta setmana, coincidint amb la Diada de Sant Jordi.

Per una banda, el passat 13 d'abril l'escriptor de llibres infantils Carles Sala va xerrar amb els alumnes de 3r de primària de l'Escola Torres Amat. A partir d'aquí, la Biblioteca municipal ha organitzat una conversa amb l'escriptor Ramon Soler per debatre sobre la novel·la Fil i carbó (19/04 – 20h), un taller de cuina a partir de 7 anys (20/04 – 18h), una presentació de les publicacions i escrits dels sallentins (21/04 – 19h) i l'exposició de microrelats per als alumnes de les escoles Torres Amat, Vedruna i Pins (del 22/04 al 20/05).

Per altra banda, l'Església Sant Antoni Maria Claret acollirà una cantata sobre la llegenda de Sant Jordi a càrrec de l'escola Vedruna (22/04 – 16h) i la presentació del llibre Sallent, el salt lent del temps de Montserrat i Salvador Altarriba (22/04 – 21h) amb l'actuació del tenor sallentí Roger Padullés acompanyat per la pianista repertorista Viviana Salisi.

Per la diada de Sant Jordi, s'inaugura l'exposició de pintura de Salvador Altarriba a la Sala Joan Vilà i Valentí (11h) que durarà fins el primer de maig. Pels més petits, tindran animació a la llar d'infants Vedruna-Sallent (11h), i podran pintar amb guixos de colors i gaudir d'un espectacle familiar a la plaça de la Vila (17h). Finalment, el 23 d'abril serà amenitzat a la Plaça Sant Antoni Maria Claret el matí per un espectacle de dansa i poesia amb l'Esbart Vila de Sallent i el de Mollet, i a la tarda, l'audició de sardanes.

A més a més, s'ha preparat un espectacle infantil al Parc Municipal Pere Sallés (20/04 – 11h) i una ruta urbana per cellers i tines i degustació de vins El Sallent del vi (24/04) que tindrà dues visites a les 9h i a les 11h al preu de 2 euros amb inscripció prèvia a les oficines municipals. També l'espai d'oci infantil La Turbina Petita organitza tallers de creació de punts de llibre, roses de cartolina i pintada de la llegenda de Sant Jordi.