Un monjo de Montserrat, nou bisbe de la comunitat catòlica de Grècia

Manuel Nin, nascut al Vendrell (Baix Penedès) assumeix el títol d'exarca en un acte d'ordenació celebrat aquest divendres a Roma | Hi van assistir el vicepresident Oriol Junqueras i alts dignataris de l'Església Catòlica de Catalunya

Ordenació de Manuel Nin com a bisbe catòlic a Grècia
Ordenació de Manuel Nin com a bisbe catòlic a Grècia
Redacció
16 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:15h

El monjo del monestir de Montserrat Manuel Nin ha estat ordenat nou exarca -un grau equivalent al de bisbe- del catòlics de ritus bizantí en una cerimònia celebrada aquest divendres al matí a la basílica romana de Sant Pau Extramurs.

La seva missió consistirà en atendre les necessitats de la comunitat formada per unes 6.000 persones. i, en especial, haurà d'afrontar la situació dels refugiats, entre els quals hi ha membres de comunitats cristianes que estan patint un extermini, com és el cas dels caldeus. També hi han arribat en els darrers anys molts catòlics ucraïnesos.

Nin ha situat en el seu escut episcopal un perfil de la muntanya de Montserrat i la serra d'or al costat dels símbols eucarístics per remarcar el seu lligam amb el monestir, que pensa visitar un parell de cops l'any si la seva tasca li ho permet. Des de fa uns anys que residia a Roma, on fins ara exercia de rector del Col·legi Grec.

El govern de Catalunya hi ha estat representat a la cerimònia a través del vicepresident, Oriol Junqueras, que ha estat saludat per Nin en el seu discurs. També hi han assistit els arquebisbes Jaume Pujol, de Tarragona; Joan Enric Vives, d'Urgell; el cardenal Lluís Martínez Sistach, i l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, entre d'altres dignataris de l'església de Catalunya.

En el seu primer discurs com a bisbe, del que n'ha pronunciat algun passatge en català, Manuel Nin ha tingut paraules de recordança per als seus orígens tarragonins i per la comunitat de Montserrat; en especial per al pare Cebrià Pifarré, recentment traspassat, i que va ser el seu referent per introduir-se en el coneixement de l'església catòlica a Orient.
 

"L'ordinazioni episcopale di Manuel Nin", a L'Osservatore Romano

"El monjo de Montserrat Manuel Nin, ordenat bisbe a Roma", a CatalunyaReligió.cat


Vídeo: Fragment final del discurs de l'acte d'ordenació de Manuel Nin



Vídeo: Entrevista al pare Manuel Nin, des del web de Montserrat