Santpedor estrena un cicle de clàssica per convertir el Convent en referent comarcal

El cor infantil Amics de la Unió oferirà el concert "V-E-U-S!" aquest dissabte, i Mireia Pintó i Vladislav Bronevetzky actuaran el 7 de maig

Roda de premsa de presentació del cicle de clàssica a Santpedor
Roda de premsa de presentació del cicle de clàssica a Santpedor | Pere Fontanals
Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:23h
L'oferta cultural i d'arts escèniques de l'ajuntament de Santpedor incorporarà un nou Cicle de Clàssica que arrencarà amb la programació de primavera del cicle .Convent que organitza la regidoria de Cultura de l'ajuntament de Santpedor. Aquesta nova línia de programació s'enceta a proposta de la mezzosoprano manresana, Mireia Pintó, coincidint amb la tercera temporada del cicle, que es va posar en marxa el mes de març del 2014.

Els tres espectacles que integren el cicle de primavera s'han presentat aquest dimecres a la tarda en una roda de premsa en la qual hi ha pres part l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina; el regidor de Cultura, Agustí Comas, i la mezzosoprano Mireia Pintó, impulsora d'aquesta iniciativa que ha recollit el consistori santpedorenc.

L'alcalde Xavier Codina ha explicat que, amb aquest projecte, "Santpedor aposta per l'auditori Convent de Sant Francesc com a equipament cultural de referència i li dóna un paper clau en la dinamització cultural del municipi". El cicle .Convent es va inaugurar el març del 2014 amb l'objectiu de dotar Santpedor d'una programació estable d'arts escèniques. 

Tal com he explicat el regidor de Cultura, Agustí Comas, "podem dir que l'aposta que vam fer ha estat encertada i que el Convent és ja un espai molt valorat pels artistes i que la gent del poble associa directament amb l'activitat cultural". Comas ha recordat també un segon objectiu, "que per a nosaltres i per a la bona salut de la cultura artística és cabdal: posar a disposició dels creadors i artistes del territori un espai privilegiat perquè estrenin els seus projectes, sigui quina sigui la seva disciplina artística".

En la mateixa línia, la mezzosoprano Mieria Pintó, ha definit l'auditori de l'església de l'antic Convent de Sant Francesc com "un espai privilegiat per a Santpedor i pel Bages. Un espai únic, redissenyat per ser un espai de promoció cultural, amb un gust exquisit i que com auditori té una acústica que el fa immillorable". 

Captivada pels actius d'aquest espai, l'artista manresana ha explicat que el nou cicle de clàssica al Convent permetrà incorporar un nou paràmetre de programació i nou públic. Amb aquest esperit, s'han programat les dues primeres propostes del .Convent d'aquesta primavera: l'actuació, aquest dissabte, 16 d'abril, del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, i de la pròpia impulsora de la iniciativa, amb un concert que tindrà lloc el 7 de maig, acompanyada de Vladislav Bornevetzky.

Mireia Pintó ha explicat que van proposar iniciar aquest cicle de concerts a l'ajuntament de Santpedor "amb la il·lusió de donar-li vida musical al nostre territori però també perquè creiem que cal que el Bages conegui aquest tresor que és el Convent i que tenim tan a la vora i cal que el nom de Santpedor, que ja té una gran tradició musical, pugui també tenir un ressò més àmbit a nivell cultural i musical".

De la seva banda, Agustí Comas, ha avançat la intenció de consolidar aquest cicle i amb aquest objectiu s'està treballant en la constitució d'un grup de treball integrat per les entitats musicals i empresarials de la vila i l'Escola Municipal de Música. L'ajuntament seguirà al capdavant de la direcció i coordinació del projecte.

El programa

El cor infantil Amics de la Unió portarà al Convent el concert V-E-U-S!. Un concert per a tots els públics on la música i el teatre s'uneixen en una posada en escena única que trasllada l'espectador fins al cor mateix de la música. Aquest serà l'espectacle que encetarà el cicle, aquest dissabte, 16 d'abril, a les 21 hores. Les entrades es vendran a la guixeta al preu de 10 euros per a adults i 4 euros per espectadors fins a 12 anys.

Mireia Pintó i Vladislav Bronevetzky actuaran el 7 de maig, a les 21 hores amb l'espectacle Visions de l'Espanya del XIX, en un concert a través del qual es pretén transmetre la visió que compositors de diferents èpoques i països van tenir d'Espanya. El preu de les entrades serà única, al preu de 15 euros.
Arxivat a