L'Esquerra Independentista organitza una xerrada d'oposició al Portal de l'Agulla

Es farà dissabte al migdia al mateix terreny afectat i anirà a càrrec de membres de Meandre

Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat el 16 d'abril a les 16:39h
L'esquerra independentista del Bages convoca per aquest proper dissabte a les 12 del migdia al terreny de davant de l'entrada del Parc de l'Agulla una xerrada a càrrec de l'entitat Meandre, associació per a la preservació del patrimoni natural de Manresa, sobre el projecte del Portal de l'Agulla, que preveia la construcció d'un hotel, una gasolinera i dos restaurants de menjar ràpid.

Destrucció del territori

Des de l'Esquerra Independentista diuen que "aquest projecte urbanístic pretén destruir el territori, no aporta res ni a la gent que hi viu ni a la gent de l'entorn que tant bon ús fa del parc". Afegeixen que "només afavoreix l'interès i l'enriquiment privat". El govern de Sant Fruitós de Bages, amb Gent fent Poble i el PSC, han donat llum verda a l'avantprojecte sense tenir en compte l'opinió de l'entorn i posant en valor uns interessos econòmics que no revertirien en cap cas la situació. També posen en valor uns insignificants llocs de treball, que des de l'Esquerra Independentista es creuen com a "llocs de treball indignes, temporals i precaris", com ja ha succeït en aquests tipus de macroprojectes.

La Cristina Puig, del col·lectiu Arran, afegeix que «només amb la consciència col·lectiva que la nostra terra no és ni ha de ser un objecte d'especulació i explotació que únicament generi benefici al sistema capitalista, podrem aturar projectes d'aquesta mena".

La CUP de Manresa aprofita la nota de premsa per informar que va presentar, el 8 de març, al·legacions contra el projecte al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Afegeixen també que s'hi han oposat frontalment al consorci urbanístic del parc de l'Agulla i que van estar insistint fins l'últim moment amb el govern de l'ajuntament de Manresa que s'havia de sortir d'allà amb un posicionament, cosa que no van facilitar.

Des de la CUP de Navarcles s'ha presentat una moció per tal de presentar al·legacions al projecte. I des de la CUP de Santpedor també s'està treballant per tirar endavant les al·legacions corresponents.