Les famílies que no superin la renda establerta tindran garantida beca menjador del 50%

S'obre el termini per presentar sol·licituds per al proper curs amb algunes novetats

Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:53h
Nens menjant fruita a l'escola
Nens menjant fruita a l'escola | Xavier Lozano
El Consell Comarcal del Bages ha obert el període per sol·licitar beques per al menjador escolar per al proper curs, atorgades per la Generalitat de Catalunya i gestionades pel Consell (als municipis del Bages i alguns del Moianès: Calders, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders i Santa Maria d'Oló). La principal novetat d'enguany és totes les famílies que no superin els llindars de renda establerts i entrin a la convocatòria tindran assegurada com a mínim una beca del 50% del preu del menjador des del primer moment, sense haver d'entrar en llistes d'espera. Les famílies han de presentar la sol·licitud als centres docents durant les properes setmanes. La data màxima de recollida de documentació a les escoles és el dia 9 de maig, però cada centre ha marcat els seus terminis.

Hi haurà beques per dos imports: el 100% del total del preu de menjador, i el 50%. Les famílies que rebin un ajut del 50% tenen la possibilitat de compactar-lo deixant els nens a dinar a l'escola només alguns dies cada setmana. Però no es podrà compactar de forma continuada, és a dir, durant uns mesos seguits.

Per entrar a la convocatòria de beques, la família ha d'estar per sota dels límits de renda anual marcats:

- Primer adult (sustentador principal): 9.767,40 euros
- Segon adult (sustentador principal): 3.906,00 euros
- Altres adults que integren la unitat familiar diferents als sustentadors principals: 1.953,00 euros
- Per cada nen/a de la unitat familiar: 1.465,00 euros

Si la renda familiar anual no supera el llindar del 60% d'aquests imports i s'acrediten altres punts (com família nombrosa, monoparentalitat, infants en acolliment en la unitat familiar, condició de discapacitat de l'alumne o germans, situació de risc social, etc.) es podrà optar a una beca del 100% del valor del preu del menjador.

Les beques del curs 2015-2016

El curs actual, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha destinat gairebé 923.000 euros a beques menjador al territori (15.000 euros més que el curs anterior), que han arribat a un total de 1.894 famílies: 1.375 han tingut beca del 50% durant tot el curs; 407, beca del 50% a partir del mes de gener; i 112 famílies han accedit a la beca del 100%. D'entre el total de 1.782 beques del 50%, 1.218 famílies han fet la compactació, gairebé un 70%.