Ampans i CX amplien el programa Co-Laborum per a la inserció laboral de 25 persones més

Joan Carles Gallego, director de zona de CatalunyaCaixa, i Domènec Casasayas, president d'Ampans
Joan Carles Gallego, director de zona de CatalunyaCaixa, i Domènec Casasayas, president d'Ampans | Ampans
Redacció
12 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:08h
La Fundació Ampans i CatalunyaCaixa, entitat que forma part del Grup BBVA, seguiran impulsant Co-Laborum, un programa d'abast comarcal de col·laboració amb administracions locals que treballa la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat del Bages.

Co-Laborum es va iniciar amb la col·laboració de CatalunyaCaixa, ara fa dos anys. Des de llavors, el personal tècnic d'Ampans, conjuntament amb tres ajuntaments: Sant Vicenç de Castellet, Sallent i Artés, ha aconseguit 29 insercions laborals i atén a una seixantena de persones a les quals se'ls ha dissenyat un itinerari individualitzat tenint en compte els seus interessos, habilitats i competències, i es fa seguiment.

Una àmplia tasca de prospecció empresarial en aquests ajuntaments, permet establir ponts de col·laboració que facilitin la inserció en llocs de treball, en alguns casos adaptats, i, a ser possible en el mateix municipi de residència de les persones usuàries del programa.

Ara, amb l'ampliació de col·laboració per part del Grup BBVA, s'espera assolir 25 insercions laborals més durant el 2016.

El conveni, a partir del qual CatalunyaCaixa aportarà 60.000 euros per donar continuïtat i ampliació al programa Co-Laborum d'Ampans, s'ha signat avui per part del president de l'entitat bagenca, Domènec Casasayas, i del director de zona de CatalunyaCaixa, Joan Carles Gallego.

Segons ha explicat Domènec Casasayas "el programa pretén ser una eina per combatre l'exclusió social amb la complicitat del teixit empresarial i associatiu de la comarca per incorporar laboralment les persones que participen en el programa".

Per la seva banda, Joan Carles Gallego ha destacat que el programa d'Ampans encaixa perfectament en la filosofia de banca de proximitat, en què CatalunyaCaixa col·labora amb entitats arrelades al territori que fan una gran tasca social d'actuació local. En aquest sentit, Co-Laborum dóna resposta a una necessitat social d'una importància rellevant, com és la preservació i creació de llocs de treball de persones amb discapacitat, alhora que afavoreix el desenvolupament del territori.

Co-Laborum és un projecte pioner d'inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Bages que es desenvolupa a partir d'un enfocament integral i personalitzat del servei, amb la particularitat que implica necessàriament els diferents agents de la comunitat local.

El programa implica els diferents agents de la comarca de tal forma que Ampans pot identificar les necessitats d'ocupació de les entitats i empreses locals, tant públiques com privades, i trobar la seva adequació al perfil de les persones que formen part del programa, així com les oportunitats d'integració en les activitats del teixit associatiu i cívic. D'aquesta forma, el treball conjunt amb els diferents organismes dels municipis permet resoldre les necessitats locals a partir dels propis recursos.

L'acció s'adreça a persones majors de 18 anys i empadronades en algun dels municipis de la comarca del Bages, per a qui Ampans dissenya un pla de futur laboral que li permet encaixar el seu perfil amb les ofertes de feina de les entitats i empreses locals.