El Saló de Viatges i Creuers tindrà la presència del fotògraf de viatges Patxi Uriz

El fotògraf de viatges Patxi Uriz
El fotògraf de viatges Patxi Uriz | Arxiu personal
Redacció
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:34h
Patxi Uriz, un dels grans fotògrafs de viatges, premiat amb un Goya i pel National Geografic, serà un dels protagonistes del Saló de Viatges i Creuers que se celebrarà el dissabte, 30 d'abril, al teatre Kursaal. La presència d'Uriz permetrà conèixer, en primera persona, part de l'obra d'aquest fotògraf que és reconegut arreu del món. Actualment té oberta l'exposició Kumano, el camino nipón, en el qual dona a conèixer amb la seva mirada aquesta ruta mil·lenària de pelegrinatge al Japó. Una segona mostra, també vigent, és “Viajes&Emociones”, sobre les fotos més íntimes dels seus darrers deu anys pels cinc continents.

El premi Goya, l'ha rebut aquest 2016 com a productor i codirector del documental Hijos de la tierra. En aquest curtmetratge, rodat a diferents punts del món, entre els quals Navarra, la terra d'Uriz, recull el testimoniatge de persones vinculades amb la natura que transmeten la saviesa pròpia de la “mare terra”. Protagonistes druides d'Anglaterra i xamans de l'Amazònia brasilera i de Mèxic posen de manifest el coneixement de la medicina tradicional i es mostren contraris en fer negoci amb la salut de les persones i amb la salut del planeta. El reconeixement del National Geografic el va rebre per una foto feta a Andkor Cambotja, per un casament rural.

La primera feina a l'estranger com a fotògraf va ser per raons humanitària, a la postguerra del Balcans, l'any 1996. Des d'aleshores fins ara ha fet múltiples reportatges, molts dels quals relacionats amb el turisme.

Aquest és el novè any que se celebra el Saló de Viatges i Creuers a Manresa per iniciativa de Viatges Masanés i que en cada edició té la capacitat d'aplegar els operadors i les propostes turístiques més importants de la temporada. Una part de les activitats se celebren al pati del Kursaal, mentre que la resta, a la sala petita del teatre.