Un centenar llarg de veïns de Salelles donen la benvinguda al retaule en processó

El rector de la parròquia de Sant Sadurní de Salelles, Manuel López, ha estat acompanyat del vicari del Bisbat de Vic i dels arxiprests de Manresa i el Bages Sud

Inici de la missa per celebrar el retorn del retaule del Roser a Salelles
Inici de la missa per celebrar el retorn del retaule del Roser a Salelles | Pere Fontanals
09 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:04h
Un centenar llarg de veïns de Salelles, i dels barris manresans de Farreres i el Xup han desfilat en processó aquest dissabte des del cementiri d'aquest nucli de Sant Salvador de Guardiola fins a l'església parroquial de Sant Sadurní per donar la benvinguda al retaule del Roser després de 80 anys de peregrinació per Manresa, primer a la Cova de Sant Ignasi i després al Museu Comarcal, des d'on ha tornat no sense abans haver passat pels tribunals i pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

La processó ha anat presidida per tres abanderats honorant Sant Isidre, Sant sadurní i la Mare de Déu del Roser, i dos estandards, un de l'any 1943, en memòria de les Filles de Maria, i l'altre també dedicat al Roser, però en aquesta ocasió arribant des del Xup, on l'església parroquial pren el seu nom. Darrere, el poble, la coral de Salelles, i al final, vicari, arxiprests, rector de Salelles, i diversos rectors de Manresa que també han participat en aquesta diada històrica per a Salelles. Entre la gent també hi havia l'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, i la primera tinent d'alcalde de Manresa, Mireia Estefanell. L'alcalde, Valentí Junyent, tenia previst arribar tard per un compromís anterior.

En arribar a l'entrada de l'església la coral ha entonat el Salve, i ordenadament, però omplint la parròquia fins als topalls, ha començat l'ofici, on no hi ha faltat cant i, evidentment, referències continues al retaule recuperat.
 

La processó entre el cementiri de Salelles i l'església parroquial de Sant Sadurní Foto: Pere Fontanals

 

El rector Manuel López, amb la Mare de Déu del Roser a les mans Foto: Pere Fontanals