Cardona organitza dissabte la segona edició d'Anodrac, per la convivència

Durant tota la tarda es faran activitats per promoure la cohesió social, la convivència i la interculturalitat al municipi

Redacció
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:41h
La plaça del Vall de Cardona acollirà aquest dissabte a la tarda diverses activitats lúdiques en una jornada que s'emmarca en el projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que s'està executant a Cardona amb l'objectiu de promoure la cohesió social, la convivència i la interculturalitat al municipi.

Les activitats són gratuïtes i obertes a tothom i començaran a les 5 de la tarda amb un cercavila a la plaça de la Fira. A continuació es farà una xocolatada popular i a les 6 de la tarda hi haurà tallers al carrer. Un conta contes posarà el punt i final a la jornada a les 7 de la tarda.

L'equip impulsor de l'Acció Global Ciutadana 2016 està format per Càritas, Creu Roja, Bruixes de Cardona, la Mandraga, El Traspunt, Àngel Sánchez, Bernat Padró i la Fundació SHE juntament amb tècnics dels Serveis Socials i de l'Ajuntament. Des del passat mes de febrer, s'han programat diversos tallers de dansa, teatre, xanques, pintura de màscares, confecció de roba, escriptura creativa, acrobàcia, malabars i percussió. Els tallers estaven dirigits a persones de totes les edats a partir dels 8 anys i serviran per poder executar l'espectacle Anodrac, la dansa de la convivència. L'espectacle mantindrà el format de dansa mitològica que es va iniciar l'any passat i formarà part de l'acte de clausura de la propera Fira Medieval/Festa de la Sal de Cardona que se celebrarà el primer cap de setmana de juny.

Un projecte implantat a tot l'Estat

L'Acció Global Ciutadana és la integració de diverses activitats que sorgeixen d'un procés creatiu i participatiu; és global perquè mobilitza a tota la comunitat i és ciutadana perquè afavoreix les trobades entre els tres actors principals,en aquest cas, administració, ciutadania i recursos tècnics. Aquesta iniciativa s'emmarca en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que l'Obra Social ”la Caixa” impulsa en 39 territoris de tot l'estat espanyol per fomentar la convivència i la cohesió social als territoris. A Cardona compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE. 
Arxivat a