Gairebé 800 alumnes de 5è i 6è de Primària participen a la cantata ‘Arion i el dofí’

Les actuacions tindràn lloc de dimarts a dissabte d'aquesta setmana a la Sala Gran del Kursaal.

Redacció
18 de maig del 2009
Gairebé 800 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de 23 escoles de la comarca (10 de Manresa i 13 de la resta de la comarca) participaran aquesta setmana en els quatre concerts d‘’Arion i el dofí. Per molts anys, Cantània!’, la cantata composada per Albert Guinovart i David Nel•lo que forma part del projecte Cantània d’enguany i que promou L’Auditori de Barcelona. Aquesta és la tercera edició de Cantània a Manresa, que va començar amb només dos concerts, l’any passat se’n van fer tres i aquest any ja en són quatre, gràcies a la bona acollida d’aquesta iniciativa de les escoles de la comarca. Així, hi haurà concert aquest dimarts, dimecres, dijous i divendres a les 9 del vespre a la sala gran del Kursaal de Manresa.

Enguany hi participaran el CEIP Bages, el CEIP Barnola, el CEIP Collbaix, el CEIP Dr. Ferrer, el CEIP Flama, el CEIP Guillem de Balsareny, el CEIP Jaume Balmes, el CEIP Joncadella, el CEIP Josep Oriol i Roca, el CEIP La Font, el CEIP La Renaixença, el CEIP Monsenyor Gibert, el CEIP Montserrat, el CEIP Pare Algué, el CEIP Pare Ignasi Puig, el CEIP Puigberenguer, l’Escola Joviat, l’Escola Pia Moià, l’Escola Vedruna d'Artés, l’Oms i de Prat, la ZER el Cardener, el Cor Infantil de l'Escola de Música d'Arenys de Mar, i Cor jove de l'Orfeó Manresà.

Cantània és una activitat adreçada a l’alumnat de segon i tercer cicle de Primària. Per a poder-hi participar, el seu professorat de música assisteix a dues jornades de treball a partir de les quals va preparant el repertori amb els nens que faran els concerts. Cada escola té el disc per poder treballar sobre les parts instrumentals des de 6 mesos abans dels concerts. Cada any s’estrena una cantata per a 9 instrumentistes i gran cor.

Desena edició de Cantània
Durant el mes de maig i juny Cantània es podrà veure a L’Auditori de Barcelona, i també, a Olot, Figueres, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Mataró, Granollers, a més a més de Manresa. En total, 39 concerts, i 20.000 nens i nenes de 501 escoles de Primària de Catalunya. Amb aquesta edició ja es compleixen 10 anys de l’experiència de Cantània.