Un foc en el restaurant Can Ferran fa evacuar 30 persones

Redacció
18 de maig del 2009
<Àudios>
- Carles García, cap de guàrdia de la Regió d'Emergències Centre, diu que al restaurant hi havia gas natural però que també hi han trobat bombones de butà. (34s)
- Carles García explica que s'ha produït una explosió. (19s)

ACN. Un foc que hi ha hagut aquest diumenge a la matinada al restaurant Can Ferran de Manresa ha fet evacuar 30 persones de l'edifici on hi ha l'establiment situat al número 4-10 del carrer Sant Joan Baptista de la Salle. L'incendi ha estat ocasionat per una explosió. El foc, que ha afectat en la seva totalitat el recinte del restaurant, està confinat en el fals sostre, on els Bombers continuen treballant amb 6 dotacions. Una petita part de l'ona expansiva de l'explosió ha afectat, de forma lleu, els parkings de l'edifici. Com a mesura preventiva 30 persones han estat evacuades però ja han tornat a les seves llars.

De moment, es desconeix l'origen de l'explosió. El cap de guàrdia de la Regió d'Emergències Centre i cap de l'Àrea d'Operacions, Carles García, ha comentat que l'explosió hauria generat l'incendi que s'ha concentrat a les parts altes del sostre i ha entrat al fals sostre. García ha explicat que al local hi havia gas ciutat però que també s'hi han trobat algunes bombones de butà, una de les quals tenia un tall. Tot i així, el cap de guàrdia dels Bombers ha dit que 'sembla que això no hauria estat suficient per provocar l'explosió tot i que no es pot descartar que hi hagués una fuita en una de les bombones'.

El cap de guàrdia de la Regió d'Emergències Centre ha explicat que el local s'ha vist afectat pel foc però sobretot per l'ona expansiva. García ha especificat que han cremat algunes zones, especialment el fals sostre, on hi havia les conduccions d'aire i d'aigua. Tot i així, ha destacat que el restaurant no està calcinat. L'ona expansiva ha rebentat les persianes i tancaments del local.

En l'actualitat, el local no estava en funcionament perquè s'hi estaven fent obres. Els Bombers han estat alertats per una trucada d'un veí. Els veïns que han estat desallotjats vivien als blocs del costat, ja que als pisos que hi ha a sobre el restaurant són d'oficines. Els afectats han pogut tornar a casa seva al cap de mitja hora.

Durant l'extinció de l'incendi un bomber ha resultat ferit lleu després que li caigués a sobre un tros de fals sostre.