La Cambra ofereix un nou curs per formar joves en el sector de l'hostaleria

La formació començarà el 18 d'abril i es farà conjuntament amb l'Escola Joviat

Redacció
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:31h
La Cambra de Comerç de Manresa ha programat un nou curs adreçat a joves que no estiguin treballant ni estudiant amb l'objectiu de facilitar-los la inserció laboral. En aquest cas, el curs vol ajudar els participants a trobar feina al sector de l'hostaleria, un dels que crea més llocs de treball de cara a la temporada d'estiu. Per aquest motiu, les classes s'iniciaran el proper 18 d'abril i acabaran el dia 1 de juny. El curs és gratuït i s'adreça a joves menors de 30 anys vulguin rebre formació específica per ocupar un lloc de treball.
 
El curs inclourà una primera part d'ocupabilitat i habilitats socials que ha de servir als joves per adquirir confiança per apropar-se a les empreses i desenvolupar-se correctament al lloc de treball. La segona part és la formació específica en operacions bàsiques de bar i restaurant, en què els participants aprendran i posaran en pràctica els conceptes bàsics d'atenció al client en un establiment de restauració, preparar i presentar begudes senzilles i menjars ràpids, etc. Aquesta formació es durà a terme a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria Joviat i l'impartiran professors especialitzats en aquest àmbit.
 
Aquest curs forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que executen les Cambres de Comerç amb el finançament del Ministeri de Treball i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, com a part del pla de xoc europeu per reduir l'atur juvenil. Un cop acabada la formació, els joves entren a formar part d'una borsa de treball que la Cambra difón entre les empreses del territori que, a més, gaudeixen d'avantatges per a la contractació d'aquests joves. Concretament, per cada contracte d'un mínim de 6 mesos les empreses poden beneficiar-se d'un ajut econòmic de 1.500 euros.
 
Les persones interessades en fer aquest curs poden posar-se en contacte amb la Cambra al telèfon 93 872 42 22 o al correu electrònic jmonge@cambramanresa.org.