Manresa acollirà la presentació d'un llibre sobre l'horticultura dels convents caputxins

Es tracta d'una publicació elaborada per Fra Valentí Serra de Manresa, que es presentarà aquest dissabte

per Redacció, Manresa | 5 d'abril de 2016 a les 10:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'església de les monges caputxines de Manresa (carrer Talamanca, 5-7) serà l'escenari de la presentació del darrer llibre de Fra Valentí Serra de Manresa, "La huerta de San Francisco. Los secretos de horticultura de los conventos capuchinos", una publicació que ofereix una aproximació a les principals tradicions agràries desenvolupades pels hortolans en els convents caputxins que van ser, segons l'autor, els primers horts urbans.

Així doncs, les persones que decideixin comprar el llibre descobriran que la pastanaga és resolutiva en cataplasmes calents; que l'herba dels canonges s'acomoda a tots els terrenys, o que el creixen té propietats depuratives i fortificants, entre molts altres secrets de l'horticultura practicada pels caputxins, que Fra Valentí Serra ha extret de manuscrits inèdits i de tractats antics molt poc coneguts.


Durant la presentació del llibre, que es durà a terme aquest dissabte, 9 d'abril, a dos quarts de set de la tarda, hi intervindran l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; Fra Gil Parés, Provincial dels Caputxins de Catalunya; Ana Ortiz, membre de l'Editorial Mediterrània (que ha publicat el llibre), i Francesc Villegas, del Centre d'Estudis del Bages.

 

Participació