El CN Manresa Deyse consuma el descens a la 2ª Divisió estatal

El Deyse no va poder evitar el descens a la 2a Divisió estatal desprès de perdre també en el partit de tornada davant l’AR Concepción. (6-7)

17 de maig del 2009
Club Natació Manresa. El partit es va iniciar d’acord amb el que s’esperava, amb els bagencs controlant el ritme de joc, amb una bona defensa, i un atac que sabia treballar en busca de la passada al boia o un bon llançament. Així, Francesc Sucarrats anotava el 1-0, a passada d’Alex Izquierdo en transformar la primera jugada de superioritat de que disposaven els jugadors dirigits ahir per Gaspar Ventura. Dues exclusions seguides, de Jordi López i Roger Garcia, eren defensades amb èxit pels manresans. Un penalti transformat per Roger Garcia posava el 2-0 en el marcador a manca de 54 segons per la conclusió del primer quart i anivellava l’eliminatòria.

El segon quart s’inicià amb una jugada conflictiva, una lluita al mig del camp va estar resolta pel col·legiat Antoni Suarez, amb dues exclusions manresanes per una madrilenya, una de les manresanes, definitiva amb substitució de Gaspar Ventura, que minvava les possibilitats tàctiques de l’equip local. En aquestes condicions, en superioritat de cinc contra quatre i de rebot afortunat anotaren el seu primer gol els de la capital de l’estat. Era del seu jugador franquícia Fernando Santaella, de 36 anys. Així i tot, amb un extraordinari Rubèn González sota els pals, els manresans aconseguiren arribar quatre dos a la meitat del partit. Abans Nelson Riera feia el 3-1 des de la boia, que tenia resposta madrilenya, 3-2, en transformar la seva quarta superioritat de la ma de Miguel A. Cagigal. Mentre l’americà Nick Korsgaden feia el 4-2 transformant la segona superioritat del Deyse, en un extraordinari llançament exterior. Salvant la cinquena superioritat castellana, els locals aconseguiren arribar a la meitat del partit amb la eliminatòria empatada.

Inici espectacular del tercer quart en que un altre llançament, sec, dur, de Nick Korsgaden posava el 5-2 en el marcador. El més difícil estava fet. Però no ho consideraren així els col·legiats que ho van voler posar més difícil. En onze segons senyalaren la segona del jugador americà, que els visitants, un altre cop per mitjà de Fernando Santaella aprofitaren per situar-se 5-3. Jugada en la boia de Francesc Sucarrats, que quan sol està disposat a finalitzar la jugada, es castigat, amb exclusió a favor. Doncs, el gol era clar i la superioritat s’havia de convertir en gol. Jugada que desaprofiten els del Deyse i en la contra Avaro Hernández posa el 5-4. Nervis i més quan en la setena superioritat, amb la segona exclusió de Roger Garcia, els visitants empataven a 5 gols. I encara més complicat quan es posaren en avantatge en el marcador al concretar Miguel A Cagigal la vuitena jugada de superioritat. Un gol de Francesc Sucarrats, fregant la falta ornava a fer entrar els manresans en el partit. Encara van desaprofitar la seva quarta superioritat que els podia haver donat avantatge cara al darrer quart i definitiu.

Amb gaspar ventura exclòs i tres jugadors importants amb dues faltes personals s’inicià el darrer període. Novena exclusió local, que salven els del Deyse. Exclusió del porter Rubèn González, que torna a salvar però al final Alfredo Aller posa en el marcador el que seria el resultat final 6-7. Encara disposaren els visitants d’una pena màxima desaprofitada i una jugada de superioritat més, la dotzena. Mentre el CN Manresa lluitava sense premi, ni la mínima comprensió dels col·legiats que semblaven jutges de la temporada, no del partit, i semblaven tenir la sentencia dictada. Un temps mort dels visitants a manca de 31 segons va encendre els pocs ànims que quedaven als jugadors del Deyse. Al final el AR Concepción, un bon equip que aconsegueix l’ascens i un CN Manresa Deyse que paga les seves irregularitats i errades de tota la temporada i que es planteja una nova estructura de treball, com fa set anys, vers al futur.

Arbitratge a càrrec de Noelia Donato i Toni Suarez, deixant la sensació de que la seva categoria els permetia portar el partit cap on els convenia sense quedar en evidencia. Van assenyalar el doble de exclusions 12 i un penalti als manresans que als madrilenys 6 i un penalti.

Parcials: 2-0, 2-2, 2-4 i 0-1.

Alineacions i golejadors
CN Manresa Deyse: R. González, G Ventura, N Riera 1, N Korsgaden 2, J Nogueras, R Garcia 1, X Izquierdo, F Sucarrats 2, C Talavera, M Bisbal, J López, A Izquierdo, J Serracanta.
AR Concepción: E Carranza, JA López, F Santaella 2, G Garcia, JL Sánchez, M A Cagigal 2, A Hernández 2, D Martínez, A Aller 1, D Santos, JC Piñero, S Martín, M La Paz.