L'Espai Ateneu es consolida com a motor cultural de Sant Vicenç

El centre ha multiplicat l'oferta cultural del municipi esdevenint un espai de referència per a la programació d'exposicions, concerts i conferències

Redacció
30 de març del 2016
Actualitzat a les 11:27h
L'Espai Ateneu es consolida en el primer any d'activitat com a motor cultural de Sant Vicenç de Castellet. L'equipament ubicat a la plaça Clavé, que acull la Biblioteca Salvador Vives Casajuana, esdevé el referent del municipi i suma més de 800 usuaris nous aquest primer any d'activitat. 

El centre, que compta amb prop de 4.900 usuaris inscrits, ha deixat en préstec 34.000 documents i ha registrat més de 60.000 usos. Pel que fa al públic infantil, durant els darrers dotze mesos s'ha rebut la visita d'un miler d'alumnes del municipi a través de 42 visites escolars. 

Des de la Biblioteca es treballa per crear i consolidar hàbits lectors, fomentar l'auto-aprenentatge i la formació al llarg de la vida, donar possibilitats per al desenvolupament creatiu, afavorir la diversitat cultural i recolzar els programes i activitats d'alfabetització, posant especial atenció a recollir i difondre  els autors locals i la memòria històrica del municipi.
 
Més programació cultural

L'Espai Ateneu aprofita la planta subterrània amb l'auditori Maria Carme Grauvilardell (amb capacitat per a 200 persones) com a equipament de referència per a la programació d'exposicions (espai propi de 75 metres quadrats), concerts i presentacions al municipi. 

Durant aquest primer any s'han pogut veure quinze exposicions i s'han programat 33 espectacles. Aquest 2016 la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha fet un pas endavant i ha estrenat amb èxit els cicles culturals estables "Coolturitza't", adreçat al públic adult, i Petit Ateneu, dirigit al públic infantil, que aprofiten les capacitats de l'Espai Ateneu.