Ensenyament obre la preinscripció de segon cicle d'infantil, primària i secundària

El termini per formalitzar les sol·licituds acaba el 7 d’abril | Els pares poden consultar informació sobre totes les escoles de Catalunya a través d’una aplicació al web del Departament

Redacció
29 de març del 2016
Actualitzat a les 14:12h
El Departament d'Ensenyament ha obert la preinscripció d'educació infantil de segon cicle, de primària i de secundària. Des del 18 de març fins el 7 d'abril, els pares podran formalitzar les sol·licituds de preinscripció i consultar informació sobre els centres a través d'una aplicació al web del Departament. A l'aplicació es pot comprovar quin és l'adscripció entre centres, l'àrea de proximitat, la mena de titularitat o el tipus d'estudis que imparteixen, entre d'altres.
 
Aquest any, el nombre definitiu de places en centres educatius que ofereixen places, ja siguin públiques o privades, no se sabrà fins a mitjans de maig, quan Ensenyament també publicarà les llistes definitives d'alumnes admesos i en llista d'espera.

La proximitat, principal criteri d'admissió

Per formalitzar la sol·licitud de preinscripció els pares han d'escollir els centres per ordre de preferència. La plaça, a més, s'acceptarà segons criteris de proximitat. En el cas de la ciutat de Barcelona, per exemple, la proximitat es calcula a partir de l'illa de cases on està situat el domicili de l'alumne. El mapa de proximitat es pot consultar al web del Consorci d'Educació de Barcelona. També es donarà prioritat d'accés als centres amb els quals l'escola d'origen de l'alumne tingui adscripció i segons la renda familiar, o per malaltia o discapacitat.
 
Un cop l'alumne hagi estat admès al centre educatiu, la matrícula es formalitzarà entre el juny i el setembre, segons si la inscripció és a infantil de segon cicle, primària o secundària. Els centres integrats amb ensenyaments artístics de música i dansa poden adaptar aquest calendari al de les proves d'accés específiques. 

406 centres educatius a Barcelona

A Barcelona el nombre de centres d'ensenyament és de 406, segons ha anunciat el Consorci d'Educació de Barcelona: 231 són públics i 175 són concertats. Enguany, els centres de la ciutat ofereixen un total de 178.795 places de segon cicle d'educació infantil, educació primària i secundària obligatòria. 

A Barcelona, "la davallada del padró del nombre d'alumnes a l'entrada del sistema escolar no ha estat tan significativa com a la resta de poblacions catalanes", asseguren des del Consorci d'Educació. Sí que detecten, però, "un increment d'adolescents en el canvi d'etapa de primària a ESO", tal com passa a la resta de Catalunya.