Comencen les obres d'abastament d'aigua al sector de l'Oller de Calders

L'execució del projecte és possible gràcies als recursos obtinguts pel Consell Comarcal del Bages, que minimitzen l'aportació municipal de l'obra

Redacció
29 de març del 2016
Actualitzat a les 11:59h
Aquesta setmana és previst que scomencin les obres del projecte d'abastament d'aigua que solucionarà definitivament els problemes de qualitat i quantitat d'aigua al sector de l'Oller de Calders i Colònia Jorba. L'obra ha de permetre garantir l'abastament a aquest nucli amb aigua provinent del sistema Bages Llobregat, en funcionament des de l'estiu de 2015. Així doncs, aquest nucli s'afegirà als 2.100 m3/dia que actualment està servint el sistema comarcal en alta als municipis de Sallent, Avinyó, Artés i Calders.
 
L'obra s'ha adjudicat per un import de 99.900 euros (sense IVA) i té un termini d'execució de 4 mesos. L'execució del projecte és possible gràcies als recursos obtinguts pel Consell Comarcal del Bages, que minimitzen l'aportació municipal a l'obra i, per tant, la repercussió d'aquesta sobre la tarifa municipal del servei de subministrament d'aigua. 
 
Les obres es concreten en la instal·lació d'una nova conducció de portada d'aigua cap al dipòsit existent del Manganell des de la xarxa de distribució de la Guàrdia de Calders. També s'hi instal·laran 4 boques de reg que faran la funció d'hidrant d'incendi permetent-ne l'ús als bombers o personal autoritzat en cas de necessitat. 

En una segona fase, l'Ajuntament de Calders completarà l'obra abastant a les masies i activitats rurals del dispers de les Quingles. Finalitzada l'obra, aquesta serà totalment operativa ja que el dipòsit existent de la urbanització de la Guàrdia de Calders està actualment en servei.
 
A l'espera de la definitiva

El sector de l'Oller de Calders fins a l'any 2011 rebia aigua potable d'uns pous de captació que presentaven alguns problemes de qualitat de l'aigua així com de quantitat, per la qual cosa s'havien de complementar amb el transport d'aigua amb cisternes per tal de mantenir el servei en determinades èpoques de l'any. A finals de 2011 es van executar les obres d'abastament d'urgència a l'Oller, Colònia Jorba de Calders, que bàsicament van consistir en una portada d'aigua des del sistema de Navarcles mitjançant una conducció provisional. A més, es va instal·lar una conducció, també provisional, per abastar la Colònia Jorba des del mateix dipòsit de l'Oller (anomenat dipòsit de Manganell). Amb aquestes actuacions provisionals s'havia pogut garantir l'aigua per les necessitats actuals així com la seva potabilitat, tant per al sector de l'Oller com a la Colònia Jorba, però a precari.