CiU Sant Fruitós demana al govern que ajorni el ple de l'expedient del crematori

Els nacionalistes han entrat un escrit a l'Ajuntament per demanar l'ajornament del ple extraordinari que s'ha de celebrar aquest dimarts

Redacció
28 de març del 2016
Actualitzat a les 16:05h
El grup municipal de CiU a Sant Fruitós considera precipitat el ple extraordinari que el govern municipal ha convocat aquest dimarts, 29 de març, per aprovar l'expedient per a la concessió i construcció del tanatori-crematori municipal.

Els nacionalistes han demanat per escrit a l'alcalde, Joan Carles Batanés, que ajorni la celebració d'aquest ple ja que consideren que els propis tècnics municipals addueixen en els seus informes "la manca de temps suficient" per poder-los fer amb "suficients garanties. CiU, que recorda que no és contrària al projecte, però sí que ho és "a la seva aprovació immediata", recorda que la licitació contempla "una concessió mínima de 45 anys" per a la prestació d'uns serveis "que no són d'obligatori compliment per part de l'Ajuntament i que actualment no existeixen".

A més a més, en l'escrit dirigit a l'alcalde, CiU posa de manifest que la licitació de l'expedient s'aprovarà sense que s'hagi fet "un procés participatiu per conèixer l'opinió dels veïns" que, un cop feta la licitació i implantació, "en el cas de causar molèsties als veïns serà e difícil eliminació". Perquè, consideren, malgrat que s'ha realitzat una exposició pública del projecte, "no ha estat suficient per posar a l'abast de tothom qui ho desitgi la informació i les eines necessàries per tenir una opinió objectiva sobre la proposta".

Tant CiU com ERC, els dos grups a l'oposició a Sant Fruitós, s'han mostrat predisposats a acceptar la proposta del tanatori-crematori, però alhora, han criticat les presses de l'equip de govern de Gent fent Poble i el PSC.