L'ADE Fonollosa salva tretze cavalls maltractats d'una finca però encara en queden divuit

L'única solució per a aquests animals és l'apadrinament a través del Projecte Miranda per a que vagin a una finca especial on estaran a pupil·latge

Un dels trenta-un equins que es trobaven a la finca pràcticament moribunds
Un dels trenta-un equins que es trobaven a la finca pràcticament moribunds | ADE
26 de març del 2016
Actualitzat a les 17:28h
La protectora de cavalls ADE de Fonollosa ha rescatat d'una mateixa finca tretze cavalls desnodrits, malalts i amb paràsits, que havien estat descuidats pel seu propietari i els ha lliurat el pupil·latge ja que en les seves instal·lacions no hi cavien. Els cavalls tenien ferides infectades i van haver de ser hospitalitzats a l'hospital veterinari de Bellaterra. Alguns, fins i tot, no han pogut superar les malalties que arrossegaven i han acabat morint.

Aquests tretze animals, però, no són els únics que tenia el mateix propietari i a la finca encara en quedan divuit que no han pogut ser traslladats perquè l'ADE de Fonollosa ha esgotat els seus recursos. Cal tenir en compte que entre el trasllat, l'hospitalització i el pupil·latge la protectora ha gastat prop de 3.000 euros, segons asseguren a les xarxes socials.

Després de fer una acció de Verkami que no han pogut completar, l'ADE ha iniciat una campanya per a l'apadrinament d'aquests divuit equins -també hi ha alguna mula- de manera que puguin ser traslladats a una finca del Projecte Miranda, amb prats i un rierol. L'apadrinament costa 45 euros mensuals i cal un compromís mínim d'un any que es farà directament amb el propietari de la finca de destí. Els responsables de l'ADE insisteixen en el fet que aquest import és la meitat del que costa només el menjar de cada animal i recorden que els han desparasitat i posat antibiòtics. Qui hi estigui interessat ha d'escriure a [email protected].

Sobre la finca on es trobaven els 31 animals moribunds, el propietari ha estat denunciat judicialment. Per evitar alterar el procediment, des de la protectora no volen donar detalls de la investigació i ni de la seva localització.