Cardona celebra la Pasqua amb la festa de les Caramelles

Redacció
23 de març del 2016
Actualitzat a la 13:39h
Cardona viurà les seves Caramelles aquest cap de setmana
Cardona viurà les seves Caramelles aquest cap de setmana | Elena Pelegrín
Les colles de Caramelles de Cardona celebraran l'arribada de la Pasqua aquest cap de setmana fent sentir les seves cançons i mostrant els seus balls pels carrers i places de la vila ducal.

Les cantades començaran el dissabte a la tarda, amb els Caramellaires de Pagès cantant pel barri de Segalers, a la zona d'El Paperer. Acompanyaran les cantades amb el tradicional ball de cascavells i desitjant bona collita. El galeig dels trabucaires anunciarà l'arribada a les diferents masies. A la tarda, el Grup de Cant Coral l'Amistat cantarà pels carrers i places del centre històric de Cardona. Ja de nit, la Coral Cardonina i l'Escolania parroquial cantaran a la Plaça Mercat i a la plaça de la Fira de baix després de la Vetlla Pasqual.

Diumenge al matí els Caramellaires de la Coromina cantaran pel nucli antic de la Coromina. Tot seguit, els Caramellaires de Pagès, la Colla Jove i els Caramellaires de la Coromina cantaran pel centre històric de la vila A les 13:30 hores es trobaran davant de l'Ajuntament i finalitzaran la trobada cantant la Sardana de Cardona. Durant la tarda de diumenge els Caramellaires de Pagès cantaran pel barri de Segalers, a la zona de Tavèrnoles. Finalment dilluns al matí els Caramellaires de la Coromina cantaran per pagès.

Els Caramellaries de Pagès estrenen un CD de música

Enguany, la Colla de Caramellaries de Pagès estrena un CD de música que recopila les cançons que cantava el grup des de l'any 1974. El treball es va començar a gestar l'any 2008 amb motiu del 35è aniversari de la colla i conté les gravacions originals de totes les cançons que ha anat cantant la colla, moltes de les quals les conservava Josep Sunyer. La colla ha editat diversos exemplars de CD que en els propers anys es lliuraran a les masies on es canta i als caramellaires que han format part del grup. El CD s'acompanya d'un llibret amb les cançons i la seva edició ha comptat amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Cardona.
Arxivat a