Santpedor organitza una vesprada poètica pel Dia Mundial de la Poesia

Aquest dilluns, amb el poeta i artista manresà Valentí Parcerisa

Redacció
20 de març del 2016
Actualitzat a les 10:31h
El poeta i artista manresà, Valentí Parcerisa, serà el protagonista de la Vesprada Poètica que tindrà lloc a Santpedor el pròxim 21 de març en el marc del Dia Mundial de la Poesia. L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda a la biblioteca Pare Ignasi Casanovas i consistirà en la presentació dels poemes publicats a ‘Amor núvol' a càrrec de l'autor i de la rapsoda Àngels Torrens.

Amor núvol va veure la llum l'any 2014 després de 8 anys de la publicació del seu darrer llibre. En aquest nou recull de poemes, el poeta manresà fa un cant a l'ideal personal. La presentació inclou una lectura dramatitzada d'alguns dels versos del llibre a càrrec de l'actriu i rapsoda Àngels Torrens. La proposta artística que es podrà veure a Santpedor es va estrenar al festival literari Tocats de Lletra, l'octubre del 2014.

Amb aquesta vesprada poètica, Santpedor s'adhereix al Dia Mundial de la Poesia que impulsa la Institució de les Lletres Catalanes d'acord amb la creació d'aquest dia per part de les Nacions Unides. L'eix central de la commemoració es desenvolupa a partir de la creació d'un poema original per part d'un autor o autora catalans que es tradueix a diferents llengües. L'objectiu és mostrar la riquera mundial de la poesia.

Enguany, ha estat l'escriptora i pianista tarragonina, Olga Xirinacs, l'encarregada de construir els versos Preneu les roses, poema que simbolitzarà el llenguatge universal de la poesia durant la commemoració del seu dia mundial.

El club de lectura

Paral·lelament a l'organització d'activitats especials com el Dia Mundial de la Poesia, la biblioteca pública de Santpedor compta amb un programa d'activitats estable que inclou les trobades mensuals del Club de Lectura. La darrera sessió va tenir lloc aquest mateix dimarts al vespre la poetessa barcelonina Mireia Calafell, que va participar a la trobadad'aquest mes de març, dedicada a la poesia.

El seu darrer llibre de poemes Tantes mudes va ser la proposta que els participants a l'activitat han llegit durant aquest mes de març i que dimarts i van tenir l'oportunitat de comentar amb la presència de la seva autora.
Arxivat a