Intensa estrena d'«Et porto al cor», amb injecció d'autoestima als ja convençuts

Un tema de Gossos, una coreografia de Santi Serratosa i un vídeo idíl·lic esdevenen el motor d'una campanya que vol convèncer manresans i forans

El Teatre Conservatori ha quedat petit davant de l'estrena d''Et porto al cor'
El Teatre Conservatori ha quedat petit davant de l'estrena d''Et porto al cor' | Pere Fontanals
19 de març del 2016
Actualitzat a les 22:38h
El Teatre Conservatori en comptes de la plaça Sant Domènec, pel temor que una possible pluja esguerrés la presentació sorpresa de la campanya "Et porto al cor". Però èxit total, igualment, i segurament amb millor sonoritat i confortabilitat. S'ha començat un pèl tard perquè abans s'havia de desmuntar la darrera funció del cicle Imagina't, però tothom tenia ganes de saber, de seguir i de deixar-se convèncer.

Una tonada, que els darrers deu dies s'ha pogut seguir per www.etportoalcor.cat, molt rítmica, optimista i enganxosa. L'aforament del Teatre Conservatori (on s'hagués fet la funció sense teatre?) ple, platea, primer amfiteatre, gent dempeus i un cor manresà bategant a la pantalla.

Una veu en off dóna entrada al dissenyador de la coreografia corporal de la campanya: Santi Serratosa. Ben acompanyat, fan una demostració de fins a quin punt el cos humà pot ser un bon instrument de percussió. El número acaba mirant cap al públic a qui, sense ni un so vocàlic, li ensenya la coreografia. Tot seguit un espectacular vídeo, un vídeo d'una Manresa idíl·lica, preciosa, que també existeix, però que sovint no veiem. Un vídeo amb un tema de Gossos composat expressament per a la campanya, per a la ciutat.

El seu cantant, Natxo Tarrés, recomana mirar la llum de Manresa amb bona mirada, Manresa "té molta llum. Potser el que cal és canviar la mirada". L'alcalde, Valentí Junyent, convida els assistents a ser positius i sentir-se orgullosos de Manresa. Fent una mirada entre el públic, però, es pot veure que els assistents a l'acte són els convençuts, els manresans manresanistes. Els que no ho són, no hi són.

Torna a sortir Santi Serratosa amb tot el grup de percusió corporal. Ara ja fa aixecar el públic i aquest l'obeeix amb globus amb forma de cor a la mà. Tothom surt amb les piles carregades, amb la tonada al cervell i amb ganes d'explicar la bonanova: "Manresa s'ha redescobert". Ara falta que la redescobreixi qui no fa manresanisme habitualment. Els que avui han estat al Conservatori segur, segur, que no defalliran en l'intent.

Després de l'intens llançament d'aquest dissabte, la campanya "Et porto al cor" continua i inclourà més activitats. De moment, l'Ajuntament convida tothom a afegir-s'hi. Penjant vídeos amb la coreografia a la pàgina web www.etportoalcor.cat i sobretot gaudint de la cançó i compartint-la.  

Entre totes les persones que pengin vídeos fent la coreografia a la pàgina web, se sortejaran 3 tocs del Teatre Kursaal de Manresa per a dues persones cadascun.


Vídeo de promoció de Manresa | AjM