L’infermer Josep A. Mora rep el reconeixement professional a la seva tasca

Redacció
14 de maig del 2009
Una vuitantena d’infermers i professionals sanitaris de la Catalunya Central es van aplegar ahir a la tarda al Dia Internacional de la Infermera que es va celebrar a l’Hospital Sant Andreu de Manresa. Enguany la Fundació Sociosanitària de Manresa ha estat l’entitat amfitriona.
 
La jornada es va iniciar amb els parlaments de l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí, la presidenta del Col•legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, Mariona Creus i la coordinadora d’Infermeria de FUSAM, Ester Flores.
 
Sota el títol “Lideratge d’Infermeria: un conte”, la conferència d’enguany va anar a càrrec de Salvador Saez, psicòleg i professor de la Universitat de Lleida. Actualment el lideratge de la professió és dels temes que genera més debat entre el col•lectiu sanitari.
 
Seguidament es va fer entrega dels premis al concurs de “microcontes”, breus narracions escrites per personal sanitari. D’entre els més de 25 contes presentats, el primer premi va anar a càrrec de l’infermera Gemma Arnau, amb el conte “Diagnòstic STADLAEDLER”. El segon va ser pel treball “Un paquet” de Rosa Herms. I el tercer premi es va lliurar a Esperanza Vicente, amb la narració “L’agries”.
 
Com cada any, la jornada va comptar amb l’acte d’homenatge al reconeixement professional, que enguany es va atorgar a Josep A. Mora Yélamos, infermer d’Althaia i coordinador del Postgrau d’Emergències dels estudis d’Infermeria de l’Escola Universitària de Ciències de la Salut de la FUB. Va lliurar el premi, Mariona Creus, presidenta del Col•legi Oficial d’Infermeria de Barcelona.
 
L’acte va concloure amb un amistós sopar amb l’assistència d’una trentena d’infermers i infermeres procedents de diferents centres assistencials del Bages.