La Fira de Primavera de Navàs celebrarà els 50 anys dels gegants pubills del poble

A banda d'homenatjar el Jordi i la Montserrat, el municipi bagenc oferirà activitats lúdiques per a tots els públics i edats, amb novetats i sorpreses

Redacció
17 de març del 2016
Actualitzat a les 16:19h
La 84a Fira de Primavera de Navàs, que enguany se celebrarà el proper cap de setmana del 9 i 10 d'abril, ja comença a escalfar motors. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s'està bastint un programa d'actes que inclourà unes quantes novetats i que sortirà a la llum en el propers dies. Entre aquestes novetats destaca el canvi d'ubicació d'alguns espais, com ara el TICdate, que s'instal·larà al pati del Club d'Avis o l'escenari principal, que serà a l'aire lliure, a la Carretera de Viver. A més, també s'ha fet un rentat de cara al programa de mà, que enguany l'ha realitzat el dissenyador gràfic navassenc Francesc Cabra. El cartell promocional és obra de Susana Ibánez Freiria, guanyadora del concurs de cartells.

Pel que fa als actes, cal destacar, sobretot, la coincidència d'aquesta tradicional fira amb l'aniversari d'uns navassencs molt estimats pel poble. Es tracta dels gegants pubills Jordi i Montserrat, que enguany celebren els seus cinquanta anys de vida. És per aquest motiu que tan dissabte com diumenge es duran a terme activitats dedicades exlusivament a ells. La primera, que serà durant la tarda del dia 9, consistirà en una trobada gegantera en honor als dos protagonistes, i la segona, que es durà a terme el diumenge dia 10 al matí, també serà una cercavila però que la presidiran els exgeganters del municipi. Un cop acabada la cercavila, al migdia s'inaugurarà una exposició itinerant sobre el mig segle de vida dels gegants pubills.

Dissabte al vespre, els grups catalans Brams, Pastorets Rock i PD Genís de Masadella amenitzaran una vetllada que promet ser molt sonada.

TICdate i "Fira't"

Per la seva banda, el TICdate donarà un perfil creatiu, innovador i tecnològic al certamen. Si bé només se celebrarà el dissabte, hi haurà tallers d'allò més diversos, entre els quals destaquen un taller de percussió a càrrec del Santi Serratosa; un taller de biohacking (o com les propietats de la natura poden influir en el dia a dia); un vermut tecnològic, o un simulador permanent de cotxes de ral·li.

Paral·lelament, des de la Regidoria de Promoció Econòmica s'ha engegat la campanya "Fira't", una campanya que vol promocionar l'economia local, i per la qual s'hi han adherit 39 establiments. El funcionament és molt senzill: cada establiment tindrà unes butlletes que s'hauran d'omplir i dipositar en una urna, i entre totes les persones que hi participin se sortejarà una nit d'hotel a la costa o als Pirineus; un sopar per a dues persones, o un val de 50€ per gastar en establiments de l'UBIS de Navàs. Tots tres premis, a més, aniran acompanyats d'un lot de productes locals de primera qualitat.