CDC critica que el govern de Sant Fruitós presenti a «corre-cuita» el crematori

Els nacionalistes retreuen als partits del govern, Gent fent Poble i el PSC, que no parlessin d'aquest equipament en el seu programa electoral

Redacció
16 de març del 2016
Actualitzat a les 17:13h
Convergència de Sant Fruitós de Bages ha emès un comunicat en el que critica que el govern municipal vulgui treure a concurs públic la construcció i execució del crematori-tanatori com un projecte "que es va començar a treballar fa 3 anys" quan cap dels dos partits que el componen -Gent fent Poble i PSC- no van incloure en el seu programa electoral la seva intenció de tirar-lo endavant.

A més a més, els nacionalistes es queixen que el projecte s'ha tirat endavant sense tenir en compte la participació dels veïns, fent una presentació aquest dimarts a "corre-cuita", sense escoltar els fruitosencs mitjançant una consulta. La formació no entén les presses de convocar un ple extraordinari per al proper dimarts sense donar oportunitat als altres grups l'oportunitat de preparar-ho per tenir-ne un debat serè.

El comunicat a més a més, posa sobre la taula que "Manresa també treballa en un projecte per instal·lar un crematori que si s'acabés portant a terme "faria que hi haguessin dos crematoris de costat a menys de 7 quilòmetres de distància". Convergència recorda que el projecte comportarà una concessió que "lligarà" Sant Fruitós durant 45 anys i que pot ferir la sensibilitat d'alguns veïns.