Albert Palacio Sagrera, veí de Gualba (Vallès Oriental) i mosso d'esquadra de la comissaria de Granollers, ja ha caminat més de tres-cents quilòmetres dels tres mil que separen Roma de Santiago de Compostela, on pensa arribar complint amb el projecte “Un camí per l'Asier. Passos solidaris contra el tumor cerebral difús”. L'objectiu és recaptar fons per a la investigació del Glioma Pontino Intrínsec (DIPG), un càncer cerebral que es manifesta majoritàriament en nens d'edats compreses entre els cinc i els nou anys i del qual cada any n'apareixen uns tres-cents casos a tot el món. A l'Estat espanyol només s'investiga a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La iniciativa va sorgir en el moment que va saber que a l'Asier, el fill d'una companya mosso d'esquadra de la comissaria de Manresa li havien diagnosticat aquest tumor.

L'objectiu d'Albert Palacio és recaptar 15.000 euros, dels quals gràcies a les aportacions que han anat fent particulars a la pàgina de Sant Joan de Déu de Barcelona www.implica-t.org  ja n'ha cobert més de la meitat. Amb tot, se sent decebut per la poca col·laboració que ha rebut de les empreses i així ho ha fet conèixer a la pàgina de facebook, Un camí per l'Asier, des d'on es pot fer el seguiment de la seva aventura solidària. Palacio diu que no pot entendre que "cap empresa, malgrat els correus electrònics enviats i visites fetes, s'hagi interessat per aquest projecte".

Va sortir de Roma el dia 4 de març i la seva intenció és arribar a Santiago de Compostela el mes de juny. Albert Palacio està molt acostumat a caminar, no en va ha fet catorze vegades el camí de Santiago des de diversos punts.