Els robatoris als quatre instituts del Bages van ser realitzats per les mateixes persones

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Terrassa de 37 anys relacionat amb els fets i no descarten noves detencions

16 de març del 2016
Actualitzat a la 13:12h
L'institut Quercus de Sant Joan va ser un dels centres que van patir un robatori
L'institut Quercus de Sant Joan va ser un dels centres que van patir un robatori | Aleix Solernou
Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central van detenir el passat dia 10 de març un home de 37 anys, veí de Terrassa, a qui relacionen amb els quatre robatoris i intents gairebé seguits que es van produir a finals de febrer i primers de març a Castellbell i el Vilar, Sant Joan de Vilatorrada i Manresa. D'aquesta manera es confirma que els quatre fets delictius van ser realitzats per un mateix grup de persones.

Com informava NacióManresa, el passat 21 de febrer al vespre, es va forçar un armari de l'AMPA de l'institut Pius Font i Quer de Manresa d'on van sostreure diners i material d'oficina. Dos dies abans, el testimoni d'un regidor de Castellbell va abortar un intent de robatori a l'escola Jaume Balmes d'aquell municipi quan va sorprendre tres persones que a les 11 de la nit estaven intentant forçar les portes per accedir-hi.

Posteriorment, les matinades de l'1 i el 2 de març, segons la investigació de Mossos, el mateix grup de persones van forçar les entrades de l'Institut Guillem Catà de Manresa i Quercus de Sant Joan de Vilatorrada. En el primer cas no van aconseguir el seu propòsit en saltar les alarmes del centre. A Sant Joan van tenir més sort i van accedir fins al despatx de la directora d'on van extreure una caixa forta que van aconseguir obrir i endur-se uns 2.000 euros del sorteig dels alumnes per al viatge de final de curs.

La investigació de Mossos d'Esquadra continua oberta i no es descartes noves detencions en els propers dies. El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.