La PAHC trenca els contractes del bloc del carrer Girona amb l'Agència de l'Habitatge

La plataforma denuncia que ni l'ens públic ni la Sareb no s'han fet càrrec de les reformes acordades en l'edifici i deixaran de pagar els 150 euros mensuals

Roda de premsa de la PAHC amb els contractes estripats al seu davant
Roda de premsa de la PAHC amb els contractes estripats al seu davant | Pere Fontanals
16 de març del 2016
Actualitzat el 17 de març a les 12:11h
La PAHC ha dit prou a l'Agència Catalana de l'Habitatge i aquest dimecres, en un acte al Palau Firal, seu de diferents delegacions de la Generalitat a Manresa, ha escenificat el trencament dels contractes de lloguer social que els veïns del bloc ocupat del carrer Girona van signar el novembre de l'any passat. El motiu que han exposat en la roda de premsa que han fet a la mateixa sala d'actes del Palau Firal és que l'Agència Catalana de l'Habitatge no ha acomplert la seva part de l'acord.

"Des de fa mesos que demanem una reunió amb l'Agència Catalana de l'Habitatge per a què es faci càrrec de les reformes que requereix el bloc i sempre ens donen llargues", han explicat. Reformes en la instal·lació elèctrica, a l'ascensor, a les canonades, esquerdes, en alguns pisos encara hi falten els fogons... Aquestes són algunes de les mancances dels habitatges.

La PAHC ha recordat que en el seu moment els veïns van signar un acord de lloguer social línial de 150 euros al mes, "quan la llei 24/2015 contempla l'adaptació del lloguer social als ingressos familiars", han aclarit, però llavors, les famílies que havien ocupat l'immoble l'abril de 2014 van voler regularitzar la seva situació després de tant temps i per això van acceptar l'acord.

"El que sí que es van afanyar va ser a col·locar portes de seguretat en els pisos que estaven buits", han ironitzat. Per això, "i perquè ni l'Agència ni la pròpia Sareb, que és qui va cedir el bloc a la Generalitat, no donen cap resposta a la PAHC", els veïns han estripat els contractes i "tornaran a la situació d'ocupants", sense pagar el lloguer.

Tots plegats esperen forçar així a la Generalitat a reunir-se amb ells i arreglar les mancances de l'edifici a que es van comprometre.