La CUP insta el govern de Manresa a evitar qualsevol acte d'Anglada a la ciutat

La formació rupturista demana una denúncia pública "encara que aquest acte es realitzi en un espai privat"

Josep Anglada
Josep Anglada | Adrià Costa
Redacció
15 de març del 2016
Actualitzat a les 23:42h
Davant la visita de Josep Anglada aquest dimecres per organitzar el seu nou Front Nacional Identitari Català a Manresa, la CUP ha emès un comunicat en el qual recorda que la ciutat es va declarar formalment "Ciutat Antifeixista" el maig del 2013. El Ple Municipal va votar per unanimitat i a instància d'una moció presentada per la CUP que "l'ajuntament realitzi una campanya permanent de neteja de propaganda d'activitats que incitin la discriminació racial, ètica o cultural o de qualsevol altre tipus, evitant així que a la ciutat s'hi trobin pintades, cartells, adhesius o fulletons racistes i feixistes", i també que "l'ajuntament condemni formalment, denunciant i personant-se com a part quan calgui, totes les manifestacions i declaracions que facin apologia del racisme, de la xenofòbia, del genocidi o de la discriminació contra els drets humans".

Aquesta declaració, recorda la CUP, "es va refermar durant l'últim Ple Municipal, amb una declaració de tots els grups municipals en el mateix sentit". Així doncs, des de la CUP Manresa s'insta l'Ajuntament de Manresa a ser "part activa" en la denúncia pública per evitar "l'acte feixista" de Josep Anglada a Manresa, "encara que aquest acte es realitzi en un espai privat".

Finalment, la CUP assegura que segueix apostant per "combatre el feixisme al carrer però també creiem que només eradicarem aquesta xacra a través de l'educació basada en la igualtat entre les persones". "Tenim clar que cal fer-ne un anàlisi teòric i crític", segueix el comunicat, "i això passa pel seu estudi històric i per estudiar-ne la seva evolució i la seva adaptació als nous temps". "Només serà a través de l'educació que aconseguirem que les noves generacions no caiguin als paranys del feixisme", conclou.