El joc «Manresa 1724» ja forma part del fons de jocs en català del CPNL

Joan Calmet i Nasi Muncunill signen el conveni
Joan Calmet i Nasi Muncunill signen el conveni | CNL Montserrat
Redacció
14 de març del 2016
Actualitzat a les 16:31h
Nasi Muncunill, un dels creadors del joc Manresa 1724 i director del CAE, i Joan Calmet, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, han signat un conveni de col·laboració en el marc del qual el CAE ha cedit 5 exemplars del joc al Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la finalitat que el joc estigui disponible per a tots el CNL del territori, es conegui i s'hi pugui jugar en els tallers de joc en català que s'organitzen. El CAE també s'ha posat a disposició del CPNL per presentar el joc i fer-ne demostracions en els centres que ho sol·licitin.

Manresa 1724 és un joc de taula, creat per Ferran Renalias i Nasi Muncunill, ambientat a Manresa després de la destrucció que va patir durant la Guerra de Successió. El joc recrea les tasques de reconstrucció dutes a terme per quatre estaments socials de la ciutat: els militars, els burgesos, els pagesos i menestrals i els canonges. Aquesta és la primera creació lúdica que el CAE edita comercialment, malgrat que no es tracta del primer joc de taula creat pel CAE.

L'objectiu de la campanya I tu jugues en català? és donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en llengua catalana i fomentar-ne l'ús i el seu consum.